ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΑΝ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ !

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2012

 

Ένας «νέος Γκάντι» ξεμπροστιάζει
τις χλιδάτες εξουσίες
που ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ φιλότιμο, ζωή, λαούς . . .

 

 

Όσον υπάρχουν άνθρωποι . . .

Η ελπίδα για ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ δεν εγκαταλείπεται.

Δεν σβήνει. Ποτέ ΔΕΝ πεθαίνει !

Ιστορική ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, ο Μαχάτμα Γκάντι (δεκαετία “30).

Ο Άνθρωπος Μύθος. Ο θρίαμβος, του λευκού ράσου ειρήνης !

Νίκησε με υπερόπλο τη ΜΗ ΒΙΑ ολόκληρη βρετανική αυτοκρατορία.  

Ένωσε το «ένοπλο μίσος» – στη διχασμένη (Ινδουιστών – Σιχ) πολυτάραχη Ινδία.

Άλλαξε τον κόσμο.

Πραγματικός Ηγέτης. Αδιάφθορος,  αντεξουσιαστής.

Δίδαξε το νέο ήθος εξουσίας. Αρνούμενος δημόσια αξιώματα. Αμοιβές, τιμές, μεγαλεία.

Δολοφονήθηκε ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΣ στη μόνιμη λευκή του φορεσιά ! ! !

Πατέρας του κοινωνικού κράτους. Είπε τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που ισχύει σε όλες τις εποχές, που σήμερα στοιχειώνει και την Ελλάδα :  «Η εργασία είναι ευλογία Θεού. Η ανεργία είναι η χειρότερη ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ κατά του ανθρώπου» !

Ιστορική ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, σήμερα ο Jose MujIca. Πρόεδρος της Ουρουγουάης.

Συντριπτικός αντεξουσιαστής. Δωρίζει το 90% του μισθού του. Κράτα ΜΟΝΟ 970 ευρώ. Δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό ! ! !

Μόνη ιδιοκτησία του – αξίας 1.400 ευρώ – ένα μπλε Φολκσβάγκεν (Σκαραβαίος) που αγόρασε το 1987.

«Με αποκαλούν φτωχό – λέει ο ίδιος  – εγώ δεν νοιώθω έτσι. Φτωχός είναι, όποιος παθιάζεται για χλιδή και πολυτέλεια».

Δεν θέλει να φρουρείται από αστυνομικούς. Ντύνεται πάντα λιτά. Δεν φοράει ακριβά κοστούμια. Θεωρεί την απλότητα – τη μη επίδειξη – ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΞΙΑ για κάθε εξουσία.

Αν θέλει να τη σέβονται . . .

«Η ανισότητα τρόμου μεταξύ των λίγων και των δισεκατομμυρίων ανθρώπων απειλεί τον πλανήτη μας, που ΕΧΕΙ ΠΟΡΟΥΣ για όλους», λέει για τον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ πλούτο που «ευλογούν» διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Και το ερώτημα :

Φαντάζεστε ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ θα ήταν ο κόσμος αν υπήρχαν έστω τρεις Jose Mujica, αρχηγοί σε ισχυρές χώρες ; Το φαντάζεστε ;

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ !

Ο Jose Mujica – Jose Alberto “Pepe” Mujica Cordano το πλήρες όνομα του –  γεννήθηκε στην Ουρουγουάη στις 20 Μαίου 1935.  Έχει βασκικές ρίζες από τον πατέρα του και ιταλικές από τη μητέρα του (Πεδεμόντιο).  Οι μετανάστες γονείς του, ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της γης – αμπελουργία – και ο πατέρας του πέθανε χρεοκοπημένος,  όταν ο Jose ήταν πέντε ετών.

Στις αρχές του ’60 προσχώρησε στο ένοπλο κίνημα Tupamaros που είχε επιρροές από την κουβανική επανάσταση.  Έχει συλληφθεί αρκετές φορές για την αντικαθεστωτική δράση του και έχει πυροβοληθεί από τις αστυνομικές αρχές. Στην τελευταία σύλληψη του , από το πραξικόπημα του 1973, μεταφέρθηκε σε στρατιωτικές φυλακές, όπου και κρατήθηκε για 14 χρόνια.

Αμνηστεύθηκε το 1985, όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ουρουγουάη. Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, με διάφορους αριστερούς συνασπισμούς, που μετεξελίχθηκαν στο «Ευρύ Μέτωπο», όπου και είναι ο σημερινός του ηγέτης. Έχει διατελέσει βουλευτής, γερουσιαστής και υπουργός γεωργίας,  προτού εκλεγεί Πρόεδρος της χώρας του το 2010.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» διαθέτει το 90% της προεδρικής του αποζημίωσης σε φιλανθρωπίες. «Τα καταφέρνω καλά με όσα μου μένουν – περίπου 1.000 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα μου που ζουν με πολύ λιγότερα».

Ζει μαζί με τη γερουσιαστή σύζυγο του, σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο και χαίρεται όλα εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα, όπως τη συντροφιά του πιστού τρίποδου σκύλου του, Μανουέλα.

 

 

Σε αφιέρωμα του BBC, ο αποκαλούμενος «El Presidente pobre mas» («ο πιο φτωχός πρόεδρος»),  δήλωσε «Με αποκαλούν φτωχό, αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας διαρκώς ολοένα και περισσότερα υλικά αγαθά»

Ο πρώτος πολίτης της χώρας δεν φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ συχνά μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες. Επίσης  δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι ένα παλιό μπλε VolksWagen «σκαραβαίο», αγορασμένο το 1987 που έχει αντικαταστήσει την προεδρική λιμουζίνα . . .

 

 

Οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης για το περιβάλλον, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του πλανήτη, όπως υποστηρίζει. Και σημειώνει  «Διαθέτει αυτός ο πλανήτης αρκετούς πόρους ώστε επτά ή οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ανάλογο επίπεδο κατανάλωσης και δημιουργίας απορριμμάτων με εκείνο των πλούσιων κοινωνιών; Αυτό το επίπεδο υπερκατανάλωσης είναι που καταστρέφει τον πλανήτη» .