ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΟΥΣ ;

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 2011

Απόρρητη τουρκική έκθεση αποκαλύπτει –  και περιγράφει  –  διατεταγμένους μεγάλους εμπρησμούς σε όλη τη χώρα, ανατινάξεις τουριστικών εγκαταστάσεων  (Ρόδος, Κρήτη, Σαμος κλπ.) και, αν είναι δυνατόν, επίθεση σε ελληνικό στρατόπεδο !!!

Η απόπειρα των Τούρκων δημοσιογράφων να συνδέσουν, τα μεγάλα αυτά – που οι ίδιοι σήμερα ξεσκεπάζουν –  πισώπλατα εγκλήματα της Άγκυρας κατά της Αθήνας, με την όντως φιλοκουρδική ελληνική στάση…

Είναι παραπλανητικό εφεύρημα τα δήθεν αντίποινα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης.

Η πραγματικότητα είναι,

ότι με άνωθεν εντολή ο έμμισθος στρατός της ΜΙΤ  ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ  στρατηγικές περιοχές της χώρας μας, ακριβώς την ίδια περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε, με το πραξικόπημα στα Ίμια, να επισημοποιήσει «γκρίζο Αιγαίο». Να κόψει στα δύο τη δική μας θάλασσα – τη Μεγάλη μας Πατρίδα !

Μιλάμε για τη μεγάλη κρίση που έφερε τότε στο παραπέντε  πολέμου τις δύο χώρες.

Αυτή είναι, η αλήθεια.

Οι Κούρδοι, πρόσχημα. Χιλιοπαιγμένο έργο από τους Τούρκους…  

Συγκεκριμένα

Η μυστική έκθεση του 1997, την οποία συνέταξε ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, επιβεβαιώνει πως πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση ήταν δουλειά Τούρκων μυστικών πρακτόρων.

Επίσης φαίνεται να αποκαλύπτεται η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο αλλά και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Milliyet.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης.

Την αποκάλυψη της έκθεσης πραγματοποίησαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ριτβάν Ακάρ. Και οι δύο πιστεύουν πως υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος.

“Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι “αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς”. Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους”, αναφέρουν.

Προσθέτουν πως η μία ομάδα ήταν σταλμένη από τις ειδικές δυνάμεις οι οποίες ανέλαβαν τις πυρκαγιές και η δεύτερη, που ανέλαβε τις βομβιστικές επιθέσεις, είχε απευθείας σύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Οι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν και την απάντηση της ΜΙΤ στη έκθεση:

“Αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι “κρατικά μυστικά” θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευσή τους από άλλα κράτη”.

Σύμφωνα πάντα με τη Milliyet, μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν “κατάπαυση του πυρός”.

Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν ενώ λίγο αργότερα -πάντα κατά τη Milliyet- σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.

Στην ίδια εφημερίδα ο αρθρογράφος Τσαν Ντουνάρ γράφει ότι οι εμπρησμοί δεν αποτελούσαν μυστικό.

“Τίποτα δε μένει μυστικό. Στην έκθεση (για το σκάνδαλο Σουρουρλούκ) υπήρχαν ισχυρισμοί για τις επιχειρήσεις του παρακράτους στο εξωτερικό, πυρκαγιές σε δάση, υπόθαλψη δολοφόνων και εκτελέσεων. Στην έκθεση κατηγορούσαν την ΜΙΤ ότι χρησιμοποιούσε αναξιόπιστα άτομα”.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται και η εφημερίδα Vatan γράφοντας πως υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες “σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα”.

Μόνο που αυτή η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράση της συνωμοτικής οργάνωσης Εργκένεκον.

Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, η έκθεση βρέθηκε έπειτα από τη σύλληψη του Ντογού Περίντσεκ, μέλους της Εργκένεκον, και εκτός από τις πυρκαγιές, αναφέρει ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στη Λαμία.

Στο στρατόπεδο αυτό, γράφει η έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, γι’ αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαγιές σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη.

Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων