ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2012

 

Απαιτούνται εκ βάθρων αλλαγές για να μην αποκοπούν οι δικαστικές αρχές εντελώς  από την Κοινωνία.

Όταν βαριά εγκλήματα ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ εντός 18μήνου και αφήνονται εγκληματίες “ελεύθεροι και ωραίοι”…

Τότε, η Δικαιοσύνη αυτοκαταργείται. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Όταν βαριά κακουργήματα ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, σκοπίμως ή όχι (μόνιμο άλλοθι η γραφειοκρατία) περιφερόμενα σε δικαστικά γραφεία ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ των διωκομένων…

Τότε, ο θεσμός Δικαιοσύνη ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Αποκόπτεται από την Κοινωνία. Αυτοστερείται Σεβασμού, Αξιοπρέπειας, Αξιοπιστίας.

Σήμερα ξαναυπόσχονται δίκες-εξπρές. Για να προλαβαίνουν (τουλάχιστον) το 18μηνο αποφυλάκισης στα βαριά εγκλήματα.

Πάλι θα αποτύχουν.

Γιατί και η δικαστική εξουσία είναι βαθιά διαβρωμένη. Χρεοκοπημένη.

Που για να αλλάξει απαιτούνται βαθιές τομές εκσυγχρονισμού. Εξαφάνιση της γραφειοκρατίας. Εκκαθάριση.

Επείγον θέμα κυρίως, οι Αδιάφθοροι Δικαστές. Πέρα από εξαρτήσεις και συντεχνίες.

Διαφορετικά τίποτα δεν θα αλλάξει.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία:

Σειρά μέτρων υιοθετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής δικαίου σε υποθέσεις ιδιαίτερης βαρύτητας για την κοινωνική ζωή της χώρας. Οι υποθέσεις που έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα θα εκδικάζονται πλέον κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και οπωσδήποτε πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προφυλάκισης.

Η μη αυστηρή τήρηση των προθεσμιών από τους δικαστικούς λειτουργούς θα συνιστά στοιχείο που θα επηρεάζει δυσμενώς την προαγωγή τους. Η νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που προκαλεί η καθυστέρηση στην εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι κακοποιοί να αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο προσωρινής κράτησης. Ειδικότερα, για όλα τα κακουργήματα «που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη» θα ισχύουν οι προθεσμίες που ορίζονται στον νόμο περί διαφθοράς πολιτικών προσώπων. Το στάδιο της προδικασίας θα ολοκληρώνεται εντός έξι μηνών, το βούλευμα θα εκδίδεται άμεσα και η παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη θα γίνεται μέσα σε ένα έτος. Σε δυσχερείς υποθέσεις θα ορίζονται μέχρι δύο ανακριτές. Η δικάσιμος θα ορίζεται από τον εισαγγελέα μέσα σε 40 ημέρες από την ημέρα που του διαβιβάστηκαν τα έγγραφα.