«ΑΝΟΙΞΤΕ
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ»!

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2013
H "Wall Street" του Τόκυο...

H “Wall Street” του Τόκυο…

 

Οι Ιάπωνες ξεμπροστιάζουν τους δανειστές

-Η Ελλάδα αξίζει Α+

και τόκους στα ομόλογά της κάτω από 5%

 

  • ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 

Παρέμβαση βόμβα πυροδοτήθηκε από το Τόκυο  κατά των δανειστών και υπέρ της Ελλάδας!

Οι Ιάπωνες καλούν ευθέως με ανοικτή επιστολή προς Βρυξέλες, Βερολίνο, ΔΝΤ και Ουάσινγκτον ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τους αριθμούς ανατροπής που πέτυχε η Αθήνα τονίζοντας ότι:

 

«Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποτελέσει μία από τις πιο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία που συνιστά επίδοση Α+»!

 

Ξεκαθαρίζουν:

 

«Αυτή, είναι η αλήθεια και αυτή είναι η στιγμή να εγκαταλειφθεί η οικονομικά παράλογη και ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μία αξιολόγηση Α+ και οι τόκοι στα κρατικά της ομόλογα να πέσουν κάτω από 5%»!

 

Τεκμηριώνουν:

 

«Η Ελλάδα έχει κατακτήσει την 1η ΘΕΣΗ ενώ βρισκόταν τελευταία πριν πέντε χρόνια στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων. Ένα κατόρθωμα που ΠΟΛΛΟΙ θεωρούσαν αδύνατο. Και τώρα η χώρα είναι έτοιμη να πετύχει καταπληκτική Ανάπτυξη»!

 

Εξηγούν ποιοι είναι οι δύο κρίσιμοι δείκτες της ελληνικής ανατροπής:

 

«Πρώτον, η Ελλάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ σε ότι αφορά το ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2013 ενώ βρισκόταν τελευταία το 2009.

Δεύτερον, η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη μεταξύ των 30 αναπτυσσόμενων χωρών (σύμφωνα με το ΔΝΤ) όσο αφορά το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟ κυκλικά προσαρμοσμένο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014 ενώ βρισκόταν τελευταία το 2009.

Απόδειξη. Η Αθήνα έχει ήδη ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σιγκαπούρη όσο αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο πετυχαίνοντας για το 2014 5,4%

σε σύγκριση με το 3,3% της Σιγκαπούρης»!

Αναλυτικότερα ανοιχτή επιστολή σε διεθνή ΜΜΕ απέστειλε η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Japonica, η οποία κατέχει ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε με τίτλο «Η Ελλάδα δικαιούται αξιολόγηση Α+». Υπότιτλος στην επιστολή: «Έκκληση για ανάληψη δράσης προς τους υπευθύνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον».

 

Ως επιχειρήματα για την έκκλησή της αυτή, η Japonica, στην ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρησή της, επισημαίνει ότι:

«Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%.»

 

» Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

 

Όπως προστίθεται, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.»

 

» Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία το 2009.»

 

» Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία με ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με αυτό της Σουηδίας που είναι 0,5% του ΑΕΠ.»

 

» Η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των 30 αναπτυσσόμενων χωρών, σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία θέση το 2009.»

 

» Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σιγκαπούρη για το 2014, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) με 5,4% σε σύγκριση με το 3,3% της Σιγκαπούρης».

 

Στην ίδια καταχώρηση η Japonica παραθέτει πίνακες στοιχείων σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδος σε σύγκριση με χώρες παγκόσμιες πρωταθλήτριες:

 

Διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ- Στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής
2014   2013   2009
Ελλάδα    1η     1η      27η
Σουηδία   5η     2η       1η

 

 

Δείκτης οικονομικής επίδοσης
Ελλάδα    1%     1,2%  -14,8%
Σουηδία  -0,2%   0,5%    2,7%

 

 

Πρωτογενές ισοζύγιο- Στοιχεία ΔΝΤ
Κυκλικά προσαρμοσμένο ως ποσοστό του ΑΕΠ

κατάταξη    2014   2013   2009
Ελλάδα        1η      2η      30η
Σιγκαπούρη  3η      3η       6η

 

 

Δείκτης οικονομικής επίδοσης
Ελλάδα        5,4%   4,2%  -13,6%
Σιγκαπούρη  3,3%    3,6%     -0,4%

 

Η σημασία αυτών των δεικτών οικονομικής επίδοσης επεξηγείται από τα παρακάτω σχόλια:

– Σε προηγμένες οικονομίες με υψηλό χρέος, η προσαρμογή θα πρέπει να βασίζεται σε μεσοπρόθεσμα προγράμματα, που να προσδιορίζονται με κυκλική προσαρμογή (ΙΜF FISCAL MONITOR.

– O μόνος δείκτης που πραγματικά παίζει ρόλο είναι το διαρθρωτικό έλλειμμα. (International New York Times).

– O στόχος της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι ένα βιώσιμο κυκλικά προσαρμοσμένο ισοζύγιο.