“ΕΣΒΗΣΑΝ”, ΣΚΙΕΣ…

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2013

923259F2628B570BFEF413BAA60EEDBC

 

Μίλησαν για όλα και όλους

νυν και πρώην πρωθυπουργός

 

Σε μία καθοριστική στροφή που η Ελλάδα βρίσκεται ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ

για να βγει από το «αιματοκύλισμα των μνημονίων»

και να πετάξει εκτός συνόρων τις εδώ «τρεις βδέλλες» των δανειστών…

 

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής μίλησαν =πρόσωπο με πρόσωπο- και συμφώνησαν ότι πρώτο ζητούμενο –αυτές τις ασταθείς ώρες- ΕΙΝΑΙ να προστατευθεί η πολιτική σταθερότητα της χώρας.

 

Που τελευταία ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ από λαικισμούς εκτός ορίων και ακραίους προσωπικούς τυχοδιωκτισμούς.  Πάσης φύσης και επιθυμίας…  

 

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες «ανοικτή» συζήτηση είχαν προ ημερών οι Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, εν μέσω της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και της στρατηγικής επιδίωξης του  Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία και συνοχή.

 

Η κατʼ ιδίαν συνομιλία των δυο κορυφαίων πολιτικών της κεντροδεξιάς που έγινε σε «ουδέτερο έδαφος» και συγκεκριμένα σε μια ψαροταβέρνα έχει την ιδιαίτερη σημασία της και αναμένεται να επηρεάσει πολλά και πολλούς…

 

Οι σχέσεις τους, τα τελευταία τέσσερα έχουν περάσει διάφορες διακυμάνσεις.

Ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους δεν υπήρχε, αιτία που δημιουργούσε εκ των πραγμάτων πολλές συγχύσεις ακόμη και παρεξηγήσεις…

 

Σήμερα που η κυβέρνηση βάλλεται από πολλές πλευρές  Σαμαράς και Καραμανλής, κατά την μακρά συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και να ανταλλάξουν απόψεις για κρίσιμα θέματα.

 

Είχε προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ένα τηλεφώνημα του

Κ. Καραμανλή στον πρωθυπουργό. Στόχος, η άρση των  όποιων παρεξηγήσεων.

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί», καθώς αυτές δημιουργούν πρόβλημα και ενισχύουν τάσεις εσωστρέφειας και στη κυβέρνηση και στη ΝΔ.

 

Η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται ως άκρως ενδιαφέρουσα τόσο για την ευρύτερη κατάσταση στο πολιτικό σύστημα όσο και για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

 

Ο Κ.Καραμανλής επιβεβαίωσε τη στηριξή του στον πρωθυπουργό. Ο Α. Σαμαράς είπε σε συνομιλητές του, «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».

 

Όπως αναφέρουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ουδέποτε ο κ. Καραμανλής  καταφέρθηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά αντίθετα στις συζητήσεις που έχει κάνει με βουλευτές και στελέχη, συνεχώς τον έχει στηρίξει. Παράλληλα έχει στείλει μήνυμα με διάφορους τρόπους ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν αμφισβητείται.

 

Στη συνάντηση των Σαμαρά-Καραμανλή έγινε εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα.

 

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε στον Πρωθυπουργό ότι κατάφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να πετύχει την πολιτική σταθερότητα και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

 

Επίσης κατά την συζήτησή τους κατέστη σαφές πως ορισμένες κινήσεις μερικών στελεχών και βουλευτών που προσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», γίνονται εν αγνοία του και δημιουργείται μείζον θέμα στα ΜΜΕ που ενισχύει την εσωστρέφεια.

 

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής που καθημερινά συναντά βουλευτές και στελέχη στο πολιτικό του γραφείο όπου έχει εκφραστεί και αρνητικά για τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, υπογράμμισε σε συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ έχει αρνηθεί κάθε σενάριο, όπως αυτά που διακινήθηκαν, περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.