‘ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑ
ΒΑΡΙΑ”!..

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2013

toyrkiaepeisodia

 

Κράτησε εκτός φυλακής το γιό του

-έκαψε την πρωθυπουργία του(!!!)

 

 

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο κορυφής στην Τουρκία.

Οι «σταλινικές» κινήσεις συγκάλυψης του Ερντογάν εξόργισαν τους πάντες. Εντός και εκτός χώρας.

 

Κτηνώδης αφασία.

Καθαίρεσε, τον εισαγγελέα

λίγο πριν συλληφθεί ο γιός του.

 

Ξήλωσε, διοικητές της αστυνομίας λίγο πριν προφυλακίσουν υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

 

Διόρισε, δικούς του ανθρώπους στα καθοριστικά υπουργεία που μπορούν να επιβάλλουν φίμωση όπως στο Εσωτερικών και στης Δικαιοσύνης.

 

Τον πρόδωσε ο πανικός του και αυτό-αποκαλύφθηκε.

 

Έβαλε, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ μόνος του στη μεγάλη φωτογραφία της διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία.

Ο ηλίθιος ισχυρισμός του ότι κάποιοι απ΄ έξω και από μέσα συνωμότησαν εναντίον του  πυροδότησαν καταλυτικές εξελίξεις.

 

Τα σπρεντ πήραν τα ύψη.

Οι χρηματοδότες νυχθημερόν «ξεφορτώνονται» τουρκικά ομόλογα.

Οι κερδοσκόποι επιτίθενται και βουλιάζουν τουρκική λίρα και χρηματιστήριο.

 

Έξω φρενών μαζί του, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι του γυρίζουν πλάτη…

Και τον ΕΓΚΑΛΟΥΝ να σεβαστεί τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσει με διαφάνεια –και χωρίς διακρίσεις- το μεγάλο σκάνδαλο.

 

Η Αθήνα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Οι εδώ ξέρουν ότι όποτε στριμώχνεται εσωτερικά η Τουρκία επιχειρεί για αποπροσανατολισμό ψευτολεβεντιές στο Αιγαίο!!! Το ξέρουν, και τους περιμένουν.

 

“Εντονότατη και αυξανόμενη ανησυχία” εκφράζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την κλιμάκωση της κρίσης στην Τουρκία.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φίλε, που είναι αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης της ΕΕ, κάλεσε σήμερα την Τουρκία να χειριστεί με “διαφάνεια και αμεροληψία” τις έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχουν προκαλέσει κρίση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εδώ και μία εβδομάδα.

 

“Καλώ την Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα που έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τα πολιτικά κριτήρια ένταξης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι καταγγελίες περί διαφθοράς να αντιμετωπιστούν χωρίς να γίνονται διακρίσεις, ή με μεροληπτικό τρόπο, αλλά με διαφάνεια και αμεροληψία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλε σε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα.

 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως “Τις τελευταίες ημέρες, οι αλλαγές στους κόλπους της δικαστικής αστυνομίας υπονόμευσαν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία των ερευνών που διεξάγει η δικαιοσύνη για τις κατηγορίες της απάτης και της διαφθοράς”.

 

Ο κ. Φίλε επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες “ανησυχούν” για τις διώξεις δεκάδων υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας που καθαιρέθηκαν κατόπιν κυβερνητικής εντολής μετά τις πρώτες συλλήψεις προσώπων που σχετίζονταν με την κυβέρνηση με την κατηγορία της απάτης, διαφθοράς και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

 

Εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας να αναστείλει την εφαρμογή ενός κυβερνητικού διατάγματος με το οποίο επιβαλλόταν στους αστυνομικούς να ενημερώνουν τους ανωτέρους τους στην ιεραρχία πριν προβούν σε συλλήψεις.

 

“Χαιρετίζω την απόφαση και ελπίζω ότι θα εκτελεστεί γρήγορα”, σημείωσε.

 

Την ίδια ώρα πάντως η Τουρκία μοιάζει και πάλι με καζάνι που βράζει, μόλις έξι μήνες μετά την “εξέγερση” της πλατείας Ταξίμ, όταν οι Τούρκοι πολίτες εκδήλωσαν μαζικά τη δυσφορία τους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν.

 

Η ίδια πλατεία αποτελεί και πάλι, από το απόγευμα της Παρασκευής, το επίκεντρο των κινητοποιήσεων εκατοντάδων διαδηλωτών που ζητούν – ξανά – την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία.

 

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν στην Ταξίμ αργά το απόγευμα της Παρασκευής, χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Ανάλογο το σκηνικό και στην Άγκυρα, όπου ομοίως εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και απαίτησαν την παραίτηση του Ερντογάν. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

 

Η κατάσταση για τον Ερντογάν μοιάζει πλέον πολύ δύσκολη, καθώς από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο δωροδοκίας στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί, μέλη των οικογενειών τους, ενδεχομένως και ο ίδιος ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού, οι τριγμοί στο κυβερνόν κόμμα πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα, ενώ και η τουρκική οικονομία και αγορά βυθίζεται, με τους επενδυτές να την εγκαταλείπουν φοβούμενοι περαιτέρω αναταραχές, ίσως δε και αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού.

 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως οι ξένοι επενδυτές «ξεφορτώνονται» τα τουρκικά ομόλογα με τον ταχύτερο ρυθμό των δύο τελευταίων ετών, έχοντας ξεπουλήσει μέσα σε μια ημέρα χρεόγραφα αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ η λίρα υποχώρησε την Παρασκευή σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, στις 2,17 λίρες ανά δολάριο και το τουρκικό χρηματιστήριο έκλεινε με απώλειες άνω των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

 

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευαν νέες, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το σκάνδαλο διαφθοράς. Η Χουριέτ δημοσίευσε μια λίστα με 41 γνωστά ονόματα επιχειρηματιών που δεν κλήθηκαν σε απολογία για το σκάνδαλο διαφθοράς, επειδή καθαιρέθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς, ο ίδιος που είχε ετοιμάσει και σχετικό έγγραφο κλήτευσης του υιού Ερντογάν!

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έναν τόνο… νηφαλιότητας δίνει ο τουρκικός στρατός, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι δεν θα εμπλακεί στις πολιτικές διαφωνίες.

 

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού εκδόθηε, έπειτα από σχόλια σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που άφηναν υπονοούμενα για «στρατόπεδα» στον τουρκικό στρατό εν μέσω της εν εξελίξει έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς, που συνταράσσει την τουρκική πολιτική σκηνή.

 

Μάλιστα, στην εφημερίδα Daily Star, σύμβουλος του Ερντογάν δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο αναφέρει ότι το σκάνδαλο μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την πραγματοποίηση πραξικοπήματος.