ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ!

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2013
Το νέο ¨αρχιχειρούργο" λαών κύριο Μπαρνιε, τον ξέρατε;

Το νέο ¨αρχιχειρούργο” λαών κύριο Μπαρνιε, τον ξέρατε;

 

Ανακοινώνουν «έκτακτα χειρουργεία»

και στις καταθέσεις των πολιτών…

 

 

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός (γερμανικής κοπής)

ΕΚΤΡΕΠΕΙ την ΕΕ

πλέον και ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΗΝΩΔΕΣ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ» πολιτών(!!!)

 

Κάποιος κύριος Μπαρνιέ προανήγγειλε

-και επίσημα- την ΕΙΣΒΟΛΗ των γραφειοκρατών και στις τραπεζικές καταθέσεις.

 

Σοκ και δέος, στην Ευρώπη.

Ζούμε μέρες εισπρακτικού φρενοκομείου

με φρενοβλαβείς –ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ- «εγκεφάλους»…

 

Τι μας λένε, στην ουσία;

Ξεχάστε, δημοκρατίες, κοινωνικά κράτη, ανθρώπινα δικαιώματα…

Τελείωσαν, τα ξέφρενα πάρτι των δανεικών…

Η νέα διακυβέρνηση –νέος φασισμός χρήματος- ΚΑΤΑΡΓΕΙ κοινωνικές χάρες, εκπτώσεις, προνόμια, κεκτημένα…

Γκρεμίζει, και ΤΟ ΑΘΙΚΤΟΝ των καταθέσεων…

 

«Για να μας σώσουν». Έτσι, δηλώνουν!!!

 

Ποιος θα σταματήσει –πριν είναι αργά-

τους παράφρονες (Κομισιόν, Ευρωβουλή, ΕΚΤ) που ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να αποτελειώσουν την Ευρώπη;

 

Ποιός θα πει σ’ αυτούς τους διασαλευμένους

ότι πυροδοτούν την ΠΙΟ ΑΝΑΡΧΗ

και μαζική φυγή καταθέσεων προς παράνομα -ασφαλή- κρυσφήγετα;

 

Πανικός. Υπάρχει έστω και ένας μη βλαμμένος;

Ένα υγιής; Κάποιος (τέλος πάντων) που ΔΕΝ ΕΧΕΙ

προσβληθεί από τον ιό του χρηματοφασισμού;

Μέχρι στιγμής, προφανώς, δεν υπάρχει.

 

Βομβαρδισμός ειδήσεων. Κάθε τηλεγράφημα και τρόμος.

Μας πληροφορούν:

Ούτε οι καταθέτες δεν θα γλιτώσουν από ένα μελλοντικό “κούρεμα¨των καταθέσεών τους, με απόφαση και με τη βούλα των Ευρωπαίων!

 

Την απόφαση των ιθυνόντων της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών να συμπεριληφθούν οι καταθέτες, σε περιπτώσεις μελλοντικών τραπεζικών καταρρεύσεων, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

 

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την μεθοδολογία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών. Και προανήγγειλε την “συμμετοχή” καταθετών στις μελλοντικές διασώσεις τραπεζικών ιδρυμάτων γράφοντας: “Μεγάλο βήμα απόψε – Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζιτών”.

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία οι τράπεζες θα υποχρεώνονται εφεξής να αποταμιεύουν “χρήματα για δύσκολες ημέρες”, δημιουργώντας έτσι ένα είδος ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου για τη στήριξη του τραπεζικού τομέα. Στοχος είναι να ενισχυθούν, να “θωρακισθούν” οι τράπεζες, ώστε να κινδυνεύουν λιγότερο στο μέλλον και παράλληλα να μπορέσουν επιτέλους να επιτελέσουν το ρόλο τους, δηλαδή να “δανείζουν την πραγματική οικονομία”. Το βήμα αυτό χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο στο δρόμο για την Τραπεζική Ένωση της Ευρώπης.

 

Παράλληλα κάθε χώρα μελος της ΕΕ θα συστήσει ένα δικό της fund για την τραπεζική συνοχή. Στο συγκεκριμένο ταμείο θα συνεισφέρουν κεφάλαια όλες οι τράπεζες της κάθε χώρας με στόχο ως το 2025 να έχουν συγκεντρωθεί στο περί ου ο λόγος fund κεφάλαια ίσα με το 1% του συνόλου των ασφαλισμένων καταθέσεων σε όλη τη χώρα.

 

Αναλυτικότερα, το νέο σύστημα θα ισχύσει από τις αρχές του 2016. Με βάση τη συμφωνία το νέο “bail-in” των τραπεζών θα περιλαμβάνει ως πρώτη κίνηση την συμμετοχή στα βάρη διάσωσης της προβληματικής τράπεζας των μετόχων και των κατόχων ομολόγων των τραπεζών.

Ως δεύτερο βήμα θα έρχεται η συμμετοχή καταθετών, πλην όμως οι μικροκαταθέτες, δηλαδή όσοι έχουν καταθέσεις ως 100.000 ευρώ εξαιρούνται αρχικώς από τη διάσωση καθώς τονίζεται πως ΠΡΩΤΑ θα συμμετάσχουν στη διάσωση όλοι όσοι έχουν κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ.

 

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν “δημόσια λεφτά”, δηλαδή κεφάλαια φορολογούμενων, για την διάσωση μιας τράπεζας, πλην όμως αυτό θα επιτρέπεται να συμβεί μόνο σε “εξαιρετικές περιπτώσεις”, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση Μπαρνιέ.

 

Τη συμφωνία χαιρέτισε ο κ. Gunnar Hoekmark, ο οποίος επέβλεπε τις σχετικές διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου, λέγοντας πως : “με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε τη διαδικασία bail-in στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα πως εφεξής οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι των τραπεζών θα είναι αυτοί που θα αναλαμβάνουν το ρίσκο για τις τράπεζες και όχι οι απλοί φορολογούμενοι”.

 

Η συμφωνία τώρα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί στις τεχνικές της λεπτομέρειες και κατόπιν να λάβει την επίσημη έγκρισή της από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της Ένωσης.