ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ!

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2015

23885106_EV6_GK2_201215_EKLOGES_ND5.limghandler

 

Θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι
όποιον παίξει
παιχνιδάκια διάσπασης…

 

 

ΔΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ 400.000 ΛΑΟΥ

 

 

Η εντυπωσιακή και πέραν πάσης προσδοκίας προσέλευση στις κάλπες υπήρξε τελικά η μόνη μεγάλη έκπληξη που επεφύλαξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, αφού το «δίδυμο» των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη που πήρε το πρόκριμα για την αναμέτρηση στο δεύτερο γύρο ήταν εκείνο που ξεχώρισε το τελευταίο διάστημα.


Η επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου προοιωνίζεται αμφίρροπη, με ρυθμιστές τους νεοδημοκράτες που στον πρώτο γύρο έδωσαν την ψήφο τους στον τρίτο Απόστολο Τζιτζικώσατα και στον Άδωνη Γεωργιάδη που, όπως εξ αρχής είχε διαφανεί, κατετάγη τέταρτος κατά σειράν.

 

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιος από τους πρωτεύσαντες της περασμένης Κυριακής θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα, ο μεγάλος νικητής της σκληρής εσωκομματικής διαδικασίας που προηγήθηκε, αλλά και εκείνης που θα ακολουθήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες, είναι η ενότητα της Κεντροδεξιάς που δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες και άντεξε.

 

Κόντρα στις δυσμενείς προβλέψεις πολλών αναλυτών, αλλά και στην έκδηλη ανησυχία αρκετών γαλάζιων στελεχών, οι 400 χιλιάδες φίλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με εντυπωσιακή υπομονή στήθηκαν έως και δύο ώρες στις ατελείωτες ουρές που σχηματίστηκαν μπροστά στις κάλπες, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, έστειλαν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

 

Είναι σαφές από την αθρόα προσέλευση στην εκλογική διαδικασία ότι η οργή που αισθάνθηκαν πολλοί νεοδημοκράτες για το φιάσκο τη 22ας Νοεμβρίου δεν μετατράπηκε, όπως πολλοί είχαν φοβηθεί, σε απογοήτευση.

 

Έγινε, αντιθέτως, πείσμα συμμετοχής και αποφασιστικότητας να σηκωθούν από τους καναπέδες και να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της μετεξέλιξης της αποδυναμωμένης ΝΔ σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα, ικανό να διεκδικήσει εκ νέου την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας σε μια περίοδο υψηλής πολιτικής αστάθειας. 

 

 

Η ετυμηγορία που εξήχθη από τις γαλάζιες κάλπες καταγράφεται, εκ πρώτης, ως ένα μήνυμα επιβεβαίωσης της βούλησης ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για τη συγκρότηση μιας αξιόπιστης αντιπολιτευτικής δύναμης που να είναι έτοιμη να διατυπώσει την εναλλακτική κυβερνητική πρότασή της έναντι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υφίσταται ραγδαία φθορά μόλις τρεις μήνες από τις εκλογές.