ΕΣΧΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ,
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ…

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2016

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%83

 

 

Πρώτο πάντα οι καταλήψεις
και ΗΡΘΕ ο νέος διεθνής
μηδενισμός της ελληνικής παιδείας

 

 

Η Πατρίδα της Παιδείας ντροπιάζει την Παιδεία.

Ξέπεσε. Πάτωσε…

 

Σκυφτό το κεφάλι της Ελλάδας σε ένα ακόμη διεθνές τεστ αξιολόγησης της Γνώσης.

Και πάλι κάτω από τη βάση.

 

Κουμπούρες, οι 15άρηδες Έλληνες μαθητές.

Ο δρόμος του χειρότερου θα συνεχιστεί.

 

Ξαναγράφω:

Όσο  σακατεύουν την Παιδεία  (ανεμπόδιστοι) ανίκανοι πειραματιστές…

 

Όσο την στραγγαλίζουν (αφρενάριστοι) δήθεν εξυγιαντές…

 

Όσο την εξοντώνουν ιδεόπληκτοι εχθροί της Αριστείας…

 

Όσο παραμένει πρώτο θέμα οι καταλήψεις και έσχατο το διάβασμα…

 

Τόσο ο πήχης ποιότητος ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ. Ολοταχώς, προς τα κάτω.

 

Και νάτη, η νέα μεγάλη μαύρη φωτογραφία μας στα μάτια των ξένων.

 

Πάτωσαν, οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών, σε σχέση με εκείνες των συμμαθητών τους από άλλες χώρες, όπως προκύπτει από το τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 15χρονοι Ελληνες κατέλαβαν την 43η θέση ανάμεσα σε 72 χώρες στις τρεις βασικές κατηγορίες αξιολόγησης, που είναι οι επιστήμες, η κατανόηση κειμένου και τα μαθηματικά, ενώ οι επιδόσεις τους εμφανίζουν κάμψη και σε σχέση με τις ελληνικές επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων.

 

Ειδικότερα, η Ελλάδα έλαβε 455 βαθμούς στις επιστήμες (-6 σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα), 467 στην κατανόηση κειμένου (-8) και 454 στα μαθηματικά (+1).

 

Οι μαθητές της Σιγκαπούρης αναδείχθηκαν οι καλύτεροι στον κόσμο, με περισσότερους από 550 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι μαθητές της Ιαπωνίας και της Εσθονίας.

 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ταϊβάν, η Φινλανδία, το Μακάο, ο Καναδάς, το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα.

 

Από τους έλληνες μαθητές αποδεικνύονται καλύτεροι οι συμμαθητές τους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιρλανδία το Βέλγιο, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Ισπανία.

 

Από την άλλη πλευρά, χειρότερες είναι οι επιδόσεις των μαθητών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, καθώς και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

 

Και στις τρεις κατηγορίες, οι επιδόσεις των 15χρονων Ελλήνων είναι κάτω από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

 

Οι έλληνες μαθητές εμφανίζονται επίσης να έχουν χαμηλές επαγγελματικές προσδοκίες από τις γνώσεις που προσφέρουν οι επιστήμες, αλλά και γενικότερα να μην έχουν κίνητρα για να μελετήσουν.

 

Η πτώση, πάντως, φαίνεται να είναι γενικότερη:

 

«Ενώ η δαπάνη ανά μαθητή στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 20% από το 2006 στις χώρες του ΟΟΣΑ, μόνο 12 από τις 72 χώρες είδαν τις επιδόσεις να βελτιώνονται αυτό το διάστημα», αναφέρεται στην έκθεση της PISA.

 

Η παρατήρηση αυτή μάλιστα ισχύει τόσο για τις χώρες που πρώτευσαν, όπως είναι η Σιγκαπούρη, όσο και για εκείνες που «πάτωσαν» όπως είναι το Περού και η Κολομβία