«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΝΑΝΩΝ»…

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 2016

anarxikoi-simaia__article

 

 

Εμπρηστές και της Σημαίας μας,
και συνήγοροι υπόδικων πολιτικών(!!!)

 

 

Ο «καθηγητής του Πανεπιστημίου» και πρώην υπουργός «Δικαιοσύνης» με το νόμο-έκτρωμα που εισηγήθηκε πέρυσι την Άνοιξη και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία οδήγησε εκτός φυλακής μεγάλο αριθμό ποινικών.

 

Που πολλοί από αυτούς υπήρξαν δράστες νέων εγκληματικών ενεργειών ακόμη και θανατηφόρων. Όπου έχασαν τη ζωή τους αθώοι πολίτες.

 

Και χθες, ο  βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτόκλητος συνήγορος των λεγόμενων αντιεξουσιαστών προκάλεσε με τις δηλώσεις του.

 

Ζήτησε (χωρίς να ντρέπεται) να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της Σημαίας.

Το Ιερό Σύμβολο του Έθνους μας.

 

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Δήλωσε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς εκδημοκρατισμό. 

 

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε:

 

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

 

Έντονες και δικαιολογημένες υπήρξαν οι αντιδράσεις των κομμάτων.

 


Για περίσσευμα θράσους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας:

 

«Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό.

 

Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την Κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο».

 

Έντονη ήταν η ενόχληση και των «κυβερνητικών συνεταίρων» που χαρακτήρισαν «προκλητική» την άποψη του κ. Παρασκευόπουλου.

 

Οι συνεταίροι που είχαν συμβάλλει πέρυσι στην υπερψήφιση του νόμου που με τις ευεργετικές του διατάξεις έδωσε τη δυνατότητα σε «νονούς της νύχτας» καταδικασμένους για σωρεία ποινικών εγκλημάτων να βρεθούν εκτός φυλακής.

 

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά πρόθυμος βουλευτής των ΑΝΕΛ που αβαντάρει σε όλα το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

 

Για ντροπιαστική δήλωση όσον αφορά την «ένταξη της Χρυσής Αυγής σε κλίμα δημοκρατίας» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος διερωτάται: «Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα “συγχωρεθεί” για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;».

 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να «μαζέψει» μόνο όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή.

 

Χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη τακτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν «συλλαμβάνονται με τη γίδα στην πλάτη».

 

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»
Και στη νέα του δήλωσή αναφέρει τα εξής:

 

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου.»
Στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου αναφέρθηκε και το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου τύπου του:

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α.

 

Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας.

 

Η ευθύνη γι’ αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ’ το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του».