«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ
ΜΕ ΓΥΠΕΣ»…

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016

peiraios

 

Εισβολή από ξένα funds
στην Τράπεζα Πειραιώς
για να αρπάξουν την ηγεσία της

 

Με έναν πρωτάκουστο και πραξικοπηματικό παράνομο τρόπο ο SSM παρενέβη στη διαδικασία ανάδειξης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και το ΔΣ ήταν σε συνεδρίαση το στέλεχος του SSM κ. Λουκ με ένα e-mail, το οποίο έστειλε ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο το διοικητικό κενό στην τράπεζα το οποίο υφίσταται περίπου ένα χρόνο.

 

Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι προφανώς επειδή η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ της αρεσκείας του fund Πόλσον, ο SSM παρενέβη ζητώντας τη διακοπή της διαδικασίας. Το ΔΣ συνεδρίαζε αφού ήταν γνωστό ότι η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας είχε καταλήξει σε δύο υποψήφιους (Χ. Παπαδόπουλο και Α. Θωμόπουλο) τους οποίους και έθεσε υπόψη των μελών για να επιλέξει.

 

Πρόκειται για πρωτοφανή πράξη στα τραπεζικά χρονικά η οποία ανατρέπει τις νομικές διαδικασίες και τις πρακτικές που τηρήθηκαν για την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου.

 

Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγω για «οσμή σκανδάλου» στη διαδικασία της επιλογής. Αναμένεται η έναρξη «βιομηχανίας αγωγών» από την πλευρά των μετόχων κατά θεσμικών οργάνων και υπευθύνων διαδικασίας.

 

Υ.Γ. Προκαλεί έκπληξη η σιωπή και η «ομιλούσα» αδράνεια της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ για την επιχείρηση λεηλασίας της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα