«ΔΩΣΤΕ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017

 

Ώρα να εξοφλήσουν και αυτοί τα χρέη τους… Το απαιτούν και οι Γερμανοί.

 

Βόμβα 185 δις ευρώ
πέταξαν
δυο Γερμανοί διεθνούς κύρους

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΘΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 1%

 

Πριν 7 χρόνια…

Δεν κήρυξε πόλεμο, η Μοίρα στην Ελλάδα.

Ούτε κάποιος δαίμονας κάποιας κακής στιγμής.

Λέγονται, και τέτοιες δικαιολογίες. Ψιθυριστές…

 

Η Ελλάδα στράφηκε κατά του εαυτού της.

Οι δικοί της, πολιτικοί αφεντάδες διέπραξαν ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΝΟΥ, την ολέθρια ανατροπή –προς τέρψη των αγορών-…

«Αναβάθμισαν», σε κρίση χρέους, την τότε κρίση ελλείμματος.

 

Και πότε;

Που παραβάτες του ορίου 3%, ήταν οι μισές χώρες της Ευρωζώνης.

 

«Κερκόπορτα» -υψίστης ελληνικής ανοησίας- η επίσημη ελληνική παραδοχή της ύπαρξης κρίσης χρέους. Που σήμαινε, παράδοση άνευ όρων…

 

Οι δανειστές όρμηξαν. Τα μαχαίρια στα δόντια…

Και νάτη, η αυτόματη ανακήρυξη χρεοκοπίας. Και επίσημα…

 

Κρεμάστηκε, η ταμπέλα πτώχευσης από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο.

ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μέχρι σήμερα…

 

Πριν 7 χρόνια…

Αποκαλύψαμε, πρώτοι, από αυτή τη θέση, το γιγάντιο γερμανικό χρέος στην Ελλάδα.

Δημοσιεύσαμε, αυθεντικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος και της γερμανικής Μπούντεσμπανκ.

 

Θυμίσαμε, με λεπτομέρειες, την ιστορική Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953.

Αναδείξαμε, την ξεχασμένη δικαίωση της Ελλάδας.

Όπου δόθηκε, το ελαφρυντικό στους Γερμανούς ότι μόλις ενωθούν οι δύο Γερμανίες θα ολοκληρώσουν την απόσβεση του χρέους τους προς την Ελλάδα.

 

Έκτοτε, πολλοί σοβαροί Γερμανοί δημόσια ζητούσαν από το Βερολίνο να αναγνωρίσει τη γερμανική ευθύνη και να πληρώσει τα κατοχικά δάνεια και τις επανορθώσεις στους Έλληνες.

 

Η ελληνική εξαλλοσύνη, το παραλήρημα, οι ακρότητες, τα νταηλίκια και η κωμική επιτροπή –της «σαγιονάρας»- που συγκροτήθηκε για τη διεκδίκηση του χρέους…

Κατέληξε, ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΖΗΤΙΑΝΟΥ με τεντωμένο το χέρι(!!!)

 

Ξαφνικά, έπεσε νέα βόμβα στο Βερολίνο για το χρέος.

Που κατατρόμαξε την Μέρκελ και την παρέα της.

 

Φίλια πυρά, από  δύο Γερμανούς.

Δύο προσωπικότητες, διεθνούς κύρους.

Ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρύμπνερ.

 

Τα ντοκουμέντα που βρήκαν σε γερμανικά έγγραφα τους οδήγησαν στον υπολογισμό του συνολικού γερμανικού χρέους…

Και δηλώνουν.

Το ύψος των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου φθάνουν τα 185 δις ευρώ.

Από τα οποία –όπως τονίζουν- δεν έχει εξοφληθεί ούτε καν το 1%(!!!)

 

Ιδού το αποκαλυπτικό δημοσίευμα.

 

«Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων εστιάζει η Suddeutsche Zeitung με αφορμή το φετινό ιστορικό βιβλίο δύο γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

 

«Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα του Μονάχου, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρύμπνερ.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «το κεντρικό μοτίβο του βιβλίου (σ.σ. «Το χρέος των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» – Reparationsschuld. Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa) είναι ότι μια συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις “δυτικογερμανικές ελίτ εξουσίας” αγνόησε συστηματικά επί δεκαετίες τις ελληνικές διεκδικήσεις.

 

Επίμαχο σε αυτό το σημείο δεν είναι τόσο το συμπέρασμα όσο η εξήγηση, όπου γίνεται αισθητός ο απόηχος ιστορικών συζητήσεων του παρελθόντος, στις οποίες οι παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ού αιώνα συζητούνταν ως αποτέλεσμα συνομωσίας γερμανικών ελίτ.

 

Αδιαφιλονίκητη είναι πάντως η διπλωματική υπεροψία με την οποία η Γερμανία απέρριπτε επί δεκαετίες τις ελληνικές διεκδικήσεις». Αυτό το γεγονός αποδεικνύεται κατά τον αρθρογράφο στα ιστορικά ντοκουμέντα που δημοσιεύονται μαζί με το βιβλίο των γερμανών ερευνητών.

 

Επισημαίνεται πάντως ότι «η επιλογή των ντοκουμέντων περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε γερμανικά έγγραφα και ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να αποκομίσει μια εικόνα για τα ενδότερα της ελληνικής διπλωματίας και το μερίδιο ευθύνης της για την αποτυχημένη πολιτική που αφορά τις επανορθώσεις.

 

Η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε για μεγάλο διάστημα σε μια ειδική σχέση με την Ομοσπονδιακή Γερμανία, η οποία όμως βασιζόταν σε ασύμμετρους συσχετισμούς δυνάμεων.

 

Μέσα από αυτή τη διμερή οδό η Αθήνα αποκόμισε μόνον αποτυχίες, εκτός από μια αποζημίωση 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960, η οποία όμως κατέστη δυνατή μέσω κοινής δράσης με άλλα δυτικοευρωπαϊκά κράτη που ήταν αντίπαλοι της Γερμανίας στον πόλεμο».

 

Αρχικά πολύ νωρίς και μετά… πολύ αργά Η SZ σημειώνει ότι από τότε που υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για το γερμανικό χρέος το 1953, η Γερμανία συνέδεε διαρκώς το θέμα των επανορθώσεων με την εκκρεμούσα οριστική διευθέτηση του ζητήματος ειρήνευσης στη χώρα.

 

«Με τη γερμανική επανένωση αυτό το χρονικό σημείο φάνηκε να έχει έρθει. Ωστόσο στη Συνθήκη 2+4 το 1990 ο Χέλμουτ Κολ πέτυχε την ένωση της Γερμανίας χωρίς να καταβάλει το τίμημα που προέβλεπε η ρύθμιση του ζητήματος των επανορθώσεων».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιστορικός Καρλ Χαιντς Ροτ επισημαίνει εύστοχα ότι «ενώ Βόννη (σ.σ. τότε πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας) πριν από τη Συνθήκη 2+4 υποστήριζε διαρκώς ότι οι διεκδικήσεις των επανορθώσεων είναι πρώιμες, μετά την υπογραφή της συνθήκης η αιτιολογία (σ.σ. για τη μη καταβολή επανορθώσεων) ήταν ότι ήταν πλέον πολύ αργά».

 

H εφημερίδα του Μονάχου αναφέρει ότι ο Καρλ Χάιντς Ροτ υπολογίζει το ύψος των επανορθώσεων που αντιστοιχούν σήμερα στην Ελλάδα σε περίπου 185 δις ευρώ, από τα οποία -όπως λέει- δεν έχει εξοφληθεί ούτε καν το 1%.

 

Παρότι στο δημοσίευμα εκφράζονται ενστάσεις για ορισμένα συμπεράσματα των γερμανών ερευνητών, σημειώνεται ότι οι προτάσεις τους πρέπει «δικαίως» να θεωρηθούν αφορμή για συζήτηση.»