«ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ
ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ»…

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017

 

 

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
όπως και νάχει
είναι υψηλού κινδύνου

 

ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Δείχνει μυστήριο. Δυνατή έκπληξη.

Σε τέτοιους ανήσυχους και νευρικούς καιρούς, η ξαφνική κάθοδος Ερντογάν στην Ελλάδα.

 

Ο επισκέπτης είναι υψηλού κινδύνου.

Δρακόντεια τα μέτρα προστασίας του από Αθήνα και Άγκυρα.

Για την ασφάλεια του, με το χέρι στην σκανδάλη, 2.800 Έλληνες αστυνομικοί και 200 Τούρκοι αστυνομικοί ειδικών δυνάμεων.

 

Η στόφα του είναι γνωστή. Θέλει μόνο να παίρνει. Ποτέ να δίνει.

Από τη φύση του δεν επιτρέπει ελληνική αισιοδοξία.

 

 Όπως διαχρονικά «κλειδώνει» κάθε λύση στο Αιγαίο και στην Κύπρο…

Με το ίδιο διαταραγμένο ύφος θα απαιτήσει να εκδοθούν στην Τουρκία ΑΜΕΣΩΣ οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνται στην Ελλάδα.

 

Τους θεωρεί υπαίτιους του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και θέλει τη σκληρή τιμωρία τους.

Μαζί με όλους τους άλλους στρατιωτικούς  που έχει στοιβάξει στις φυλακές-κολαστήρια της Τουρκίας που θυμίζουν το «Εξπρές του μεσονυκτίου».

Τα ασύλληπτης φρίκης τουρκικά μπουντρούμια. Που παραμένουν ίδια. Αιώνες τώρα.

 

Αλλά η επίσκεψη Ερντογάν γίνεται υψηλού κινδύνου στη Θράκη. Όπου ήδη έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητος. Από πολλούς συλλόγους.

 

Και ακριβώς για το λόγο ότι δεν είναι δημοφιλής χρειάζεται τεράστια προσοχή.

Και στη φύλαξή του από την ελληνική πλευρά.

Και στην αποφυγή προκλήσεων από την τουρκική πλευρά.

 

Με όλα αυτά, ένα καυτό τριήμερο έχει να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει κυρίως της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Κομοτηνή.

 

Σε ότι αφορά στα μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν, σήμερα θα καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, στην τελική σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο το επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταρτιστεί από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία και με τους επικεφαλής της φρουράς του Τούρκου Προέδρου, η οποία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

 

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς, παρουσία και του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επιμέρους ζητήματα του σχεδίου ασφάλειας για τον κ. Ερντογάν και τα πρόσωπα που τον συνοδεύουν, ενώ κατατέθηκαν, από τουρκικής πλευράς, τα στοιχεία όλων των αστυνομικών που θα αποτελούν την φρουρά του Τούρκου Προέδρου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς. Στην Αθήνα βρίσκονται, από χθες, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του την Πέμπτη το πρωί.

 

Από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσα, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου.

 

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.

 

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά.

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές Αρχές για προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αλλά εκτιμάται ότι έως σήμερα το βράδυ θα υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα.

 

Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου Προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.