«ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ»…

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 2017

 

 

Αντώνης Σαμαράς: «Μεγαλοφυής Πατριωτισμός
σε άναρχους καιρούς
οι μεγάλες μας μεταρρυθμίσεις»

 

Δεν είναι πρώτη φορά.

Που συντρίβουν τα πραγματικά γεγονότα ψέματα και πλάνες. Πολιτικούς ψευτοήρωες…

 

Δεν είναι πρώτη φορά.

Που δικαιώνονται επώδυνες προσωπικές μάχες για την Πατρίδα.

 

Δεν είναι πρώτη φορά.

Που ξεμπροστιάζονται οι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί.

Που καταφτάνει θυμωμένο το τέλος της παρέλασης των αποτυχημένων.

 

Είναι αυτοί που τώρα που χάνουν απελπισμένοι και τους δικούς τους…

Συνεχίζουν να παριστάνουν τους επιτυχημένους.

 

Δεν είναι πρώτη φορά.

Που ειρωνεύεται η ιστορία τους λεξοπλάνους.

Που τιμωρεί, τους ανιστόρητους.

 

Τη μεγάλη εικόνα της ελληνικής παρακμής ανέδειξε και καταχειροκροτήθηκε, ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ.

Δεν χαρίστηκε ούτε στον εαυτό του…

Είπε, ότι και ο Κουβέλης συνέπραξε στην πτώση της κυβέρνησής του.

 

Και έτσι είναι.

Γιατί, ήξερε πολύ καλά ότι μπορούσε να τον κρατήσει και να ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας…

Αν δεχόταν τις προκλητικές αξιώσεις του…

 

Έδωσε απάντηση, και στο Πρόεδρο της Βουλής που παίζει το ρόλο εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Τίποτα όρθιο στη σαραβαλιασμένη Ελλάδα.

 

«Ήρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι. Δεν τα θυμάται καλά. Από μέσα, από την Ελλάδα μας έριξαν. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν. Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξαν» είπε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Και συμπλήρωσε σκωπτικά:

«Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής;  Ότι έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων, Ότι ήταν γερμανοτσολιάδες ή ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι;».

 

«Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι”. Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

“Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας. Που είναι και σύνορα της Ευρώπης…».

 

«Μόλις τώρα, βέβαια, η υπόλοιπη Ευρώπη το κατάλαβε αυτό: Γιατί όταν ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα – που είχαμε σφραγίσει εμείς – η Ευρώπη σαρώθηκε από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών…”, υπογράμμισε υπό τα χειροκροτήματα των συνέδρων.

 

Δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα, ο κ. Σαμαράς τόνισε:

 

“Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα. Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο. Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει. Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί – κι είμαστε υπερήφανοι και γι’ αυτό.

 

Και στο ίδιο πνεύμα, συνέχισε: “Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε. Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή “θρησκευτική επιλογή”. Είναι η ταυτότητά μας. Δεν θα τους αφήσουμε”.

 

“Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν.

 

Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το “κόκκινο παρακράτος” της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους “Ρουβίκωνες”, την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα “άβατα” – στα Εξάρχεια και παντού.

 

Η Αριστερά μισεί το Συντηρητισμό, όπως μισεί και το Φιλελευθερισμό. Τους Συντηρητικούς τους αποκαλεί, τάχα, “οπισθοδρομικούς”. Τους Φιλελεύθερους τους αποκαλεί, δήθεν “ανάλγητους νεοφιλελεύθερους”. Όταν προβάλλουμε το πατριωτικό μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «ακροδεξιούς».

 

Όταν προβάλλουμε το φιλελεύθερο μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «νεοφιλελεύθερους». Δεν χρειάζεται να «απολογούμαστε» σε αυτές της ανοησίες.

 

Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό. Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό. Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι.

 

Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού. Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι.

Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους.

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε να μιλάει για την έννοια του Πατριωτισμού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “ο Σύγχρονος Πατριωτισμός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, διευρύνει την απήχησή μας και τα κομματικά μας όρια.

 

Αυτός, μπορεί να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις κοντά μας. Είναι ο Σύγχρονος πατριωτισμός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης των φόρων, που απελευθερώνει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του Έλληνα”.

 

Απευθυνόμενος, τέλος, στους συνέδρους της ΝΔ κατέληξε λέγοντας: “Σας ζητώ να οπλιστείτε με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας. Να θωρακιστείτε με την Ενότητα που μας επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα, και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα και τα παιδιά της.

 

Μη κάνετε πίσω ούτε ένα βήμα. Μόνο μπροστά. Από τα βάθη της Ιστορίας μας, γνωρίζετε, ότι ο λαός μας υπήρξε πάντα αγωνιστής της Δημοκρατίας. Σε σας θα ανήκει και η ευθύνη και ο έπαινος.

 

Δείτε τι κάνουν εκείνοι: Θέλουν το Κόμμα τους να υποτάξει το κράτος. Και η δημαγωγία τους να αποδυναμώσει το δικό μας φρόνημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

 

Ένας-ένας και όλοι μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική Ελπίδα. Ελπίδα για Ανάπτυξη. Για Δικαιοσύνη. Για Αξιοπρέπεια. Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει. Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας.

 

Με αυτές θα νικήσουμε. Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια.

Με αυτές θα αναγεννηθεί η Ελλάδα!

 

Γιατί η δικιά μας Ελλάδα
ΔΕΝ είναι “καρυδότσουφλο στο πέλαγος”…

 Είναι αστέρι στον Ουρανό!

 

Η δικιά μας Ελλάδα είναι Ελευθερία –

και μάλιστα “απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη”!