ΜΠΟΥΚΕΣ ΟΠΛΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!..

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, 2018

θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

 

Το Κίεβο είναι έτοιμο για όλα
Δείχνει ότι δεν φοβάται την Αρκούδα…

 

Οι Ρώσοι αποκαλούν τους Ουκρανούς γκάνγκστερ
και πυροδοτούν εμπόλεμη κρίση

 

Αμερική και Ευρώπη ανησυχούν με τη νέα προκλητική ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας.

 

Για τους Ουκρανούς, η Κριμαία είναι η σημαία τους. Η καρδιά της χώρας τους.
Για τους Ρώσους το λάφυρο – προπύργιο στην περιοχή. Η επίδειξη κυριαρχίας.

 

Η Κριμαία δεν είναι μια αιτία πολέμου που περιορίζεται σε μια διεκδίκηση δύο αντιπάλων.
Αφορά, άμεσα πολλούς.
Κυρίως, την Ευρώπη. Εκτός από τους γύρω γείτονες…
Που ήδη από την προηγούμενη λεηλασία της Κριμαίας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές
που ακόμα δεν έχουν επουλωθεί.

 

Είναι φανερό πως η Ρωσία επιδιώκει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Ουκρανία.

 

Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό άλλωστε κατηγόρησε τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον των ουκρανικών πλοίων, τα οποία εμπόδισε να περάσουν από τον πορθμό του Κερτς στη Θάλασσα του Αζόφ.

 

Η ρωσική κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα στις κατηγορίες, αλλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB να λέει ότι διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Ουκρανία ενορχήστρωσε αυτό που αποκάλεσε «μια πρόκληση» και σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα τις αποδείξεις.

 

Την ίδια ώρα, από το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε να συγκληθεί το στρατιωτικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση.

 

Μόσχα: Γκαγκστερικές οι μέθοδοι των Ουκρανών

 

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αποκάλεσε την πρόκληση με τα ουκρανικά πλοία «γκανγκστερική μέθοδο», σχολιάζοντας την κατάσταση στον πορθμό του Κερτς.

 

«Έχοντας διαλύσει την Ουκρανία, (ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο) Ποροσένκο και όλη η κλίκα του Μεϊντάν, όπως ο (πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και κυβερνήτης της Οδησσού Μιχαήλ) Σαακασβίλι, θα περιοδεύσουν στον κόσμο με κηρύγματα για τα οφέλη της Δημοκρατίας. Ήδη αποκατέστησαν την ειρήνη στο Ντονμπάς, και τώρα προχωρούν με τον πορθμό του Κερτς. Γκάνγκστερ. Με μεθόδους γκάνγκστερ: πρώτα πρόκληση, κατόπιν πίεση και μετά κατηγορίες περί επίθεσης» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

 

FSB: Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας που κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ

 

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

 

Νωρίτερα σήμερα, τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.