ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΨΕΜΑ…

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2018

“Κατοικούμε στα λόγια μας”
Το νέο τους σύνθημα…
-Ομολογούν ότι δεν τους νοιάζει
που “κατοικούν στα ψέματα τους”

 

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

μου τα’ πες με το πρώτο σου το γάλα”…

(Σύνθεση: Σταύρος Ξαρχάκος – Στίχοι: Νίκος Γκάτσος)

 

Η επιθετική προπαγάνδα (τύπου Πλεχάνωφ)
δε σέβεται λέξεις, αλήθειες, λαούς…
Χτυπά στοχευμένα ημιμαθείς, αμαθείς, αγράμματους.
Όποιον αδιάφορο με την πολιτική…
Απαιτεί, το επόμενο ψέμα
να είναι ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ από το προηγούμενο.
Μεγαλύτερο, εξωφρενικά βροντερό. Με στόχο να μένει ο ακροατής
με ανοιχτό το στόμα…

 

Τι ισχύει; Αυτό που αρέσει, περνάει. Μένει.
Αυτό που ΔΕΝ αρέσει, ξεχνιέται. Χάνεται.

 

Κάθε λέξη και ψέμα.
Επιμένουν οι σημερινοί αναβάτες στην κορυφή των αποφάσεων.

 

Το νέο απελπισμένο σύνθημα “κατοικούμε στα λόγια μας”…
όποιος το είδε σαν “εύρημα του αιώνα” και τους το πάσαρε
ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ…

 

Γιατί παίρνει διαστάσεις ότι τόλμησαν επιτέλους να πουν και μια αλήθεια!!!

Ό,τι “κατοικούνε στα ψέματα τους”.
Και σ’ όποιον αρέσει…
Μετάνοια, κυνισμός ή ανοησία; Ισχύουν και τα τρία…

 

Στις κάλπες θα “σπάσουν κούπες” συντριβής…
Ο αδιόρθωτος ψωνισμένος βερμπαλισμός τους. Η μανιώδης αριστεροναυτία,
ότι όλες οι συντριπτικές αποτυχίες υπερκαλύπτονται από συνθήματα κιτσαρίας.
Ή, με προκλητικές λεξοπληξίες δικής τους κοπής.
Παράδειγμα, η Τρόικα – θεσμοί. Τα μνημόνια – επιτροπεία. Και τα νταούλια που θα τα έσκιζαν με ένα άρθρο και έναν νόμο…

 

Χθες στη Βουλή αυτούς τους κομπασμούς του Αλέξη Τσίπρα περί αποκατάστασης των αδικιών μέσω της κατάργησης των διατάξεων για τη μείωση των συντάξεων (που είχε ήδη ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία) κατέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης τόσο για το θέμα του ασφαλιστικού όσο και για αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

«Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις συντάξεις», κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε σε αυστηρό ύφος: «Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό στην εθνική πληγή του Σκοπιανού. Θα σας πω τι συζητούν οι πολίτες. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ψηφίσετε με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό είναι το εισιτήριο που ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Στις Πρέσπες που υπογράψατε την εθνική υποχώρηση και στην Ιθάκη την δήθεν εξοδο από τα μνημόνια».

 

«Εχετε καταπιεί την φωνή σας για το Σκοπιανό αν και μιλάτε πολύ τελευταία. Εχετε να μας πείτε για όσα πρόσφατα μας είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου, της Ελλάδας και για ‘μακεδονικά’ που πρέπει να διδάσκονται στην χώρα μας;» διερωτήθηκε για να συμπληρώσει: «Ο Ζάεφ πανηγυρίζει και εσέις κατάπιατε το αμίλητο νερό.

 

Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση: μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Εκεί που 27 χρόνια 6 πρωθυπουργοί ελεγαν ‘όχι’ εσείς είπατε ‘ναι’».

 

«Όταν κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και υπουργοί σας αναρωτιούνται αν συμφωνούμε με το Σύνθημα ότι η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία, σας λέμε ότι δεν συμφωνούμε. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και οι υπόλοιποι δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η Δημοκρατία επιτρέπει γα να σας αποτρέψουμε.

 

Αν αύριο η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα εσείς θα φέρετε την ευθύνη», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ και σημείωσε πως ακόμα και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει γλώσσα και εθνικότητα γιατί εκεί κρύβεται ο αλυτρωτισμός.

 

Αφού κόψατε όλες τις νέες συντάξεις και πριονίσατε τις παλαιότερες, έρχεστε τώρα σαν τον Αγιο Βασίλη να πείτε στους συνταξιούχους ότι δεν θα τις κόψετε, αν είχατε αίσθηση ντροπής, όμως, δεν θα λέγατε τέτοια ψέμματα, παρατήρησε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ και υπενθύμισε ότι ήταν η κυβένηση Τσιπρα-Καμμένου που ψήφισε τις περικοπές.

 

«Ηρθατε να μας πείτε ότι αποτρέψατε την μέιωση των συντάξεων και ξεχάσατε τις 17 παρεμβάσεις που κάνατε και που μείωσαν τις αποδοχές των συνταξιούχων. Ξεχνάτε να μας πείτε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου καταδικάσατε τους νέους συνταξιούχους σε χαμηλότερες συντάξεις. Είναι νόμος άδικος γιατί τιμωρεί όσους εργάστηκαν περισσότερο και θα τον καταργήσουμε.

 

»Ισχυριστήκατε ότι εμείς ευχόμασταν να εφαρμοστεί το μέτρο της προσωπικής διαφοράς. Ξεχάσατε ότι εμείς καταθέσαμε το καλοκαίρι τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου και εσέις τότε την καταψηφίσατε. Για άλλη μια φορά είπατε ψέματα και για τον κ. Χατζηδάκη. Είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η ακύρωση του μέτρου. Γιατί εξακολουθείτε να λέτε ψέματα;

 

»Η αλήθεια είναι μια: Ποια κυβέρνηση κατήργησε το ΕΚΑΣ και χαμηλές συντάξεις; Εσείς. Ποια κυέρνηση μείωσε τις συντάξεις αναοηρίας; Εσείς. Ποια κυέρνηση πετσόκοψε τα εφάπαξ; Εσείς.

 

Οι παλιοί και κυρίως οι νέοι συνταξιούχοι είναι όμηροι της πολιτικής σας. Αν είχατε αίσθηση ντροπής δεν θα λέγατε νέα ψέματα. Αυτοί που θα δουν μικρές συντάξεις μήπως είναι εκείνοι που έχασαν το ΕΚΑΣ; Πόσα τους πήρατε και πόσα τους δίνετε και έρχεστε σήμερα ως Αη Βασιλης. Σαν δεν ντρέπεστε».