“ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ
ΚΟΛΑΣΗ”!

Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2019

 

Αθήνα και Θεσσαλονίκη
στο έλεος μολότοφ
και κουκουλοφόρων
από το ρωμαλέο
αριστερό φοιτητικό κύμα
του γραφικού Γαβρόγλου

 

Για την αξιολύπητη αστυνομία
ισχύει η αυστηρή
ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΑΤΑΓΗ
“ποτέ μέτρα καταστολής
στα δικά μας παιδιά” (Δραγασάκης)

 

Δεν υπάρχει αστυνομία.
Υπάρχουν μόνο μερικά ληγμένα χημικά.
Που ρίχνουν, έτσι για να δείχνουν ότι υπάρχουν. Ότι κάτι κάνουν…

 

Συνεχίζεται ο απόλυτος διασυρμός της έννομης τάξης.
Αφύλακτη, η ασφάλεια πολίτη και πόλης.
Οι εντολές προς την ΕΛ.ΑΣ. έρχονται από ένα καθεστώς τύπου Σοβιετίας.
Το βαθύ ιδεόπληκτο κόμμα.
Το “υπόγειο γερόντων”, όπως το λένε…

 

Και οι δύο επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου είναι γλάστρες.
Πληρεξούσια εφήμερης καρέκλας.
Χωρίς δικαίωμα απόφασης.
Και ποτέ διαταγή καταστολής “στα δικά τους παιδιά” (Δραγασάκης)…

 

Νύχτα κρυστάλλων σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.
Ταυτόχρονη επίθεση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Καταιγισμός βομβών μολότοφ.
Καμένα αυτοκίνητα. Τρομαγμένοι πολίτες. Τεράστιες ζημιές…
Λεηλατημένα μαγαζιά.
Ορμητήρια, τα Πανεπιστήμια.
Το αριστερό άσυλο με νόμο που προστατεύει το καθεστώς…
σαν κόρη οφθαλμού.

 

Καταδρομική επίθεση άρχισε στο ΑΤ Ακροπόλεως με καμμένα οχήματα – Πάνω από 100 μολότοφ πέταξαν οι ταραξίες στα ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

 

Νύχτα επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ομάδες κουκουλοφόρων να κάνουν επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και στα ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, αντίστοιχα.

 

Η πρώτη χρονικά επίθεση έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου, στο Κουκάκι. Η ομάδα των κουκουλοφόρων χτύπησε λίγο μετά τις 23:30 εκτόξευοντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήριο της οδού Βεΐκου αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

 

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

 

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στις 2:38, ομάδα περίπου πενήντα νεαρών εξήλθε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.

 

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους. Οι ταραξίες πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ.

 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προετοιμασία της επίθεσης. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα.

 

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. Οι δύο προσαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων ενώ οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.