ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΡΧΙΝΟΝΟΙ
ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021

 

Δεν είναι Δον Κορλεόνε ή Αλ Καπόνε.
Έχουν όμως, πολλές ομοιότητες…
Εκατομμύρια πελάτες τους μπορούν
να παρανομούν
και να μην τους ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ…

 

– Οι αποκαλύψεις της Wall Street ξεσκεπάζουν
τη λευκή λίστα
που προστατεύει από τους νόμους
έξι εκατομμύρια χρήστες του Facebook

 

Οι αποκαλύψεις της Wall Street τράνταξαν το Σύμπαν.
Αιφνιδιάστηκαν τα αφεντικά, που νομίζουν ότι είναι αυτοκράτορες,
στη μυστική υπερδύναμη του διαδικτύου τους.
Αυτοί, ελέγχουν και κυβερνούν με απεριόριστα όρια αυτοκρατορίας.

 

Η εφημερίδα στέκεται στο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Τον ιδρυτή του Facebook.
Ένας από τους μοντέρνους αρχινονούς της εποχής.
Όπως και αυτοί, έτσι και οι άλλοι, δεν είναι Δον Κορλεόνε ή Αλ Καπόνε.
Έχουν όμως ομοιότητες…
Δεν σκοτώνουν. Εξουσιάζουν εκατομμύρια πελάτες
και τους κάνουν πάμπλουτους.
Τους προστατεύουν, από τις βαριές παρανομίες τους (!!!)

 

Κανένας πολιτικός, δικαστής, εισαγγελέας δεν τολμά να τους αγγίξει.
Κανένας στη φυλακή. Δεν τιμωρούνται οι φασιστικές συμπεριφορές τους.
Δεν δικάζονται ακόμη και όταν διαπράττουν εγκλήματα.

 

Ο Ζούκερμπεργκ έστησε τη διαβόητη “ΛΕΥΚΗ ΛΙΣΤΑ” χιλιάδων επωνύμων.
Που απαλλάσσονται εκ των προτέρων από ελέγχους.
ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΣΥΛΙΑ (!!!)

 

Διαβάστε τα γεγονότα όπως τα περιγράφει η αμερικανική εφημερίδα:

 

Τα… στραβά μάτια σε περίπου 6.000.000 επώνυμους χρήστες του φέρεται ότι κάνει το Facebook – Οι γυμνές φωτογραφίες γυναίκας που δημοσίευσε ο Νεϊμάρ, τα εμβόλια και οι θεωρίες συνωμοσίας για κύκλωμα παιδεραστών με εμπλοκή της Χίλαρι Κλίντον
Είστε από τους χρήστες του Facebook που έχετε δεχθεί ποινή ή και αποκλεισμό επειδή αναρτήσατε κάτι αντίθετο με τους κανόνες; Αν ναι, τότε δεν ανήκετε στη λίστα με τους περίπου 6 εκατομμύρια ισχυρούς και VIP που έχουν πάρει απαλλαγή από τις συνέπειες, εφόσον παραβιάσουν τους κανόνες της πλατφόρμας. Η αποκάλυψη προέκυψε από εσωτερικά έγγραφα που κατέχει η Wall Street Journal, μέσω των οποίων προκύπτει ένα συστηματικό και μυστικό σύστημα βαθμίδων που με βάση μια έκθεση αποτελούν «διάρρηξη της εμπιστοσύνης».

 

Το Facebook αρχικά δημιούργησε το σύστημα που έγινε γνωστό ως «Xcheck » ή «Cross Check» για να μετριάσει τις ενέργειες κατά των πιο δημοφιλών χρηστών, όπως πολιτικοί και άλλες διασημότητες.

 

Χρήστες βρίσκονται σε «λευκή λίστα» και δεν υπόκεινται σε έλεγχο

 

Ωστόσο, το σύστημα επέτρεψε σε ισχυρούς χρήστες να παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών με μηδαμινές συνέπειες, ενώ ορισμένοι χρήστες θεωρούνται ότι βρίσκονται σε «λευκή λίστα» και εξαιρούνται από κάθε έλεγχο. Παράλληλα, οι δημοσιεύσεις άλλων δημοφιλών χρηστών επιτρέπεται να παραμένουν σε αναμονή για περαιτέρω έλεγχο, ακόμη κι αν παραβιάζουν ξεκάθαρα τους κανονισμούς της πλατφόρμας.

 

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ, αναφέρει η Wall Street Journal, απήλαυσε της προστασίας της πλατφόρμας το 2019, όταν και δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες μιας γυναίκας που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο η φωτογραφίες παρέμειναν στο Facebook για πάνω από μία ημέρα, παρά την ξεκάθαρη παραβίαση των κανονισμών για την ανάρτηση μη συναινετικά προσωπικής φωτογραφίας.

 

Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι οι χρήστες στη «λευκή λίστα» έχουν μοιραστεί παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, τον υποτιθέμενο ρόλο της Χίλαρι Κλίντον σε κύκλωμα παιδεραστίας και άλλους περίεργους ισχυρισμούς που οι ελεγκτές του Facebook έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως «ψευδείς».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Facebook έχει ελαχιστοποιήσει το μέγεθος του συστήματος και τον ρόλο που παίζει στη διαχείριση. Τον Ιούνιο είχε ειπωθεί στο εποπτικό συμβούλιο ότι το Xcheck χρησιμοποιείται «σε μικρό αριθμό αποφάσεων».

 

Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα, δεν γινόταν αυτό που το Facebook έλεγε δημόσια, καθώς σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινότητα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν να παραβιάζουν τους κανονισμούς χωρίς συνέπειες.

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα, πέρυσι το X check κάλυψε 5,8 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το Facebook έχει πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρήστες.

 

Για «παρωχημένες πληροφορίες» μιλά το Facebook

 

Η Facebook δήλωσε στην Wall Street Journal ότι το σύστημα ξεκίνησε για να χρησιμεύσει ως επιπλέον βήμα, για να βοηθήσει στη συγκράτηση περιεχομένου που μπορεί να απαιτεί περισσότερη κατανόηση. Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η πλατφόρμα εργάζεται για να καταργήσει σταδιακά τη «λευκή λίστα» μετά τον εντοπισμό προβλημάτων με το σύστημα, ενώ χαρακτήρισε «παρωχημένες πληροφορίες που συνδέθηκαν για να δημιουργήσουν μία αφήγηση» τα εσωτερικά έγγραφα της εφημερίδας.

 

Πάντως, το Facebook έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη διαχείριση. Πάνω από 500 διαφημιζόμενοι έκαναν μποϊκοτάζ στην πλατφόρμα, κάνοντας λόγο για χαλαρές πολιτικές στην αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους. Ωστόσο οι ειδικοί θεωρούν ότι το οικονομικό πλήγμα ήταν ενδεχομένως ελάχιστο. Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ αμφισβητούσε τις κατηγορίες, πριν αλλάξει γνώμη μετά το μποϊκοτάζ. Τον Ιούνιο το Facebook ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει για δύο χρόνια την πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή ενθάρρυνε τη φονική εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο.

 

Πάντως, η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η έκθεση που παρέχει πληροφορίες για το X Check είναι η πρώτη που στηρίζεται σε εσωτερικά έγγραφα και θα δείξει ότι το Facebook «γνωρίζει με απόλυτη λεπτομέρεια ότι οι πλατφόρμες του είναι γεμάτες ελαττώματα, που προκαλούν βλάβη, συχνά με τρόπο που μόνο η εταιρεία καταλαβαίνει πλήρως».