“ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ,
Ο ΤΡΑΜΠ”…

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, 2022

Ηθικός αυτουργός,
στην Αντιδημοκρατική εισβολή των οπαδών του
στο Καπιτώλιο που προκάλεσε
διχασμό μίσους
και ντρόπιασε τις ΗΠΑ!
-Η βαρεία καταγγελία του Μπάιντεν
προειδοποιεί ότι θα ακυρωθεί
η υποψηφιότητα του
στις προσεχείς εκλογές.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την επέτειο του ενός έτους από την εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

Στην εκδήλωση μίλησαν και διάφοροι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στα γεγονότα που συγκλόνισταν πέρυσι, τέτοια μέρα, τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

 

Ο πρόεδρος κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ότι αυτός «οδήγησε το πλήθος να επιτεθεί στο Καπιτώλιο» και μετά «παρακολούθησε την καταστροφή από την τηλεόραση, χωρίς να κάνει τίποτα».

 

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε συγκεκριμένα τους οπαδούς του Τραμπ ότι «προσπάθησαν να καταλύσουν το Σύνταγμα».

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «συνιστά μια συνεχή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία» και ότι «επιχείρησε να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» την 6η Ιανουαρίου του 2021 με την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, μια «ένοπλη εξέγερση», σύμφωνα με τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

 

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας πρόεδρος όχι μόνο δεν έχασε μια εκλογική αναμέτρηση, επιχείρησε και να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» και οι υποστηρικτές του, που επιτέθηκαν εναντίον του Καπιτωλίου, όπου εδρεύει το αμερικανικό Κογκρέσο, «δεν ήταν μια ομάδα τουριστών, ήταν μια ένοπλη εξέγερση», είπε ο Μπάιντεν, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων», καταγγέλλοντας νοθεία, εξαιτίας της οποίας έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέφερε, επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων για τις εκλογές του 2020. Το έκανε γιατί προτιμά την εξουσία από τις Αρχές», σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, υπογραμμίζοντας πως ο Ρεπουμπλικανός «έχτιζε το ψέμα του για μήνες» πριν από τις εκλογές.

 

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στο τέλος της ομιλίας του για την πρώτη επέτειο από την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου:

 

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της (αμερικανικής) δημοκρατίας».

 

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό «είμαστε δεσμευμένοι σε μια μάχη μεταξύ της δημοκρατίας και του αυταρχισμού», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν επιδίωξα αυτή τη μάχη», όμως «δεν θα φύγω», τόνισε.

 

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να «ενωθούν» για να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία, έναν χρόνο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

 

«Το αμερικανικό πνεύμα δοκιμάστηκε» υποστήριξε η ίδια, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κογκρέσο για την πρώτη επέτειο των δραματικών εκείνων γεγονότων. «Πρέπει να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας».