ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ,
ΟΙ “ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ” (!!!)

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Οι αισχροί σκευωροί
ήρθε η ώρα να δικαστούν
στο Ειδικό Δικαστήριο
με υπερβολική βραδύτητα…

 

Ο Αρχι-σκευωρός Παπαγγελόπουλος
και τρεις εισαγγελείς συνεργοί
με πρώτο βιολί την περιβόητη Τουλουπάκη
έστησαν γυάλινες κάλπες οι Συριζαίοι
για να φυλακίσουν 10 πολιτικούς αντιπάλους,
πρώην πρωθυπουργούς
και Υπουργούς.
Η ατιμία τους, “μπούμερανγκ”!
Αυτοί τώρα,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ!..

 

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δ. Παπαγγελόπουλου, της Ελ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων εγκλημάτων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, ζητεί η εισαγγελέας.

 

Συγκεκριμένα, να παραπεμφθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Νovartis ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

 

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Novartis και τη στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων.

 

Αντιθέτως, απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η εισαγγελέας ζητεί να μη γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

 

Την τελική απόφαση για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν ή θα απαλλαγούν θα τη λάβει το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.