ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ,
ΟΛΗ Η ΓΗ!!!

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2022

Με τις ξαφνικές συντριπτικές ήττες των Ρώσων από τους Ουκρανούς!!!
Απ’ αυτούς, που νόμιζαν ότι είχαν στο τσεπάκι τους…
Ο δικτάτορας, πριν την εισβολή ήταν υπερβέβαιος
ότι θα αντέξουν για δυο ή τρεις ημέρες. Και μετά θα ηττηθούν…
Τώρα οι Ρώσοι, πετούν στολές.
Παρατάνε όπλα, τανκς, χιτώνια
και ότι πολεμικό όπλο έχουν.
Σωρηδόν παραδίδονται οι Ρώσοι στρατιώτες!
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!!!

 

Ο Πούτιν, φυλάκισε όσους υπέγραψαν
στην κάτω Βουλή (Δούμα)
ότι κατέστρεψε την πατρίδα.
Και ζήτησε να παραιτηθούν. Αμέσως!
-Χθες, καρατόμησε τον στρατηγό
που του είχε δώσει την αρχηγία την προηγούμενη εβδομάδα.
Έρχεται για τον δικτάτορα το διαβόητο
ότι “εδώ όλα πληρώνονται”!!!

 

Εξοργισμένος με τη συντριπτική ήττα των δυνάμεών του στην Ανατολική Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να απέπεμψε έναν στρατηγό που είχε διορίσει πριν από μόλις 16 ημέρες.

 

Ο Πούτιν φέρεται να απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον αντιστράτηγο Ρομάν Μπερντνίκοφ λόγω αποτυχίας των ρωσικών δυνάμεων να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη της Ουκρανίας που είχαν καταλάβει.

 

Με την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις της Ουκρανίας έφθασαν σε απόσταση μόλις 50 χλμ. από τα σύνορα, ανακαταλαμβάνοντας εδάφη άνω των 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων εν μέσω αναφορών περί πανικόβλητων Ρώσων στρατιωτών που παράτησαν άρματα μάχης, όπλα και εφόδια στην περιφέρεια του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά.

 

Είχε προηγηθεί συστηματική στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης από το Κίεβο για αντεπίθεση στη Νότια Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα να μετακινήσει η Ρωσία δυνάμεις της προς εκείνη την κατεύθυνση και να πιαστεί η ηγεσία των ενόπλων της δυνάμεων απροετοίμαστη, αφήνοντας τα στρατεύματά της στα βορειοανατολικά ευάλωτα σε επίθεση.

 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ο Ρώσος αντιστράτηγος Μπερντνίκοφ είχε διοριστεί επικεφαλής των δυτικών δυνάμεων της χώρας του στις 26 Αυγούστου. Αλλά φαίνεται πως η θητεία του ήταν πολύ βραχύβια, με ουκρανικές πηγές να λένε ότι ο Πούτιν τον απέπεμψε λόγω της αποτυχίας στο Χάρκοβο – πληροφορία που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το Κρεμλίνο.

Ρώσοι στρατιώτες παρατούν όπλα, οχήματα και πυρομαχικά

 

Την ώρα που Ρώσοι στρατιώτες έτρεχαν να εκκενώσουν κατεχόμενες περιοχές τις τελευταίες ημέρες, ουκρανική μονάδα ανέφερε ότι έσπασε η αλυσίδα ιεραρχίας των αντιπάλων και οι δυνάμεις του Κρεμλίνου υποχώρησαν χωρίς καν να προσπαθήσουν να αμυνθούν.

 

Η πηγή ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες πέταξαν τις στολές τους και φόρεσαν πολιτικά ρούχα για να μην τους εντοπίσουν Ουκρανοί και παράτησαν φεύγοντας «τεράστια ποσότητα οχημάτων και πυρομαχικών».

 

«Ήταν πολύ φοβισμένοι. Η ιεραρχική τους κλίμακα ήταν σε χαώδη κατάσταση. Αξιωματικοί εγκατέλειψαν την περιοχή, πριν καν αρχίσει η μάχη. Υπήρχαν πολλές στολές παρατημένες. Πιάσουμε ορισμένους απ’ αυτούς τους τύπους που προσπαθούσαν να το σκάσουν με πολιτικά, μας έλεγαν απίστευτες βλακείες για να σωθούν» ανέφερε η πηγή.
Η Ρωσία έπληξε σε αντίποινα μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία

 

Σε μια προσπάθεια να διακόψουν την προέλαση των Ουκρανών, ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν υποδομές στο Χάρκοβο, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση.

 

Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει στο Χάρκοβο -«Απομένουν 50 χλμ. μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία»

 

Οργισμένος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε πυρά κατά της Μόσχας, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατικό κράτος: «Καμία στρατιωτική εγκατάσταση δεν επλήγη. Ο στόχος είναι να στερηθούν οι άνθρωποι το φως και τη θέρμανση».

 

Και συνέχισε: «Πιστεύετε ακόμα ότι είμαστε ένας λαός; Ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να μας τρομάξετε, να μας λυγίσετε, να μας αναγκάσετε να κάνουμε υποχωρήσεις; Αλήθεια, δεν το καταλαβαίνετε; Δεν καταλαβαίνετε ποιοι είμαστε; Τι πρεσβεύουμε; Τι είμαστε όλοι;

 

Διαβάστε τα χείλη μου: Χωρίς αέριο ή χωρίς εσάς; Χωρίς εσάς. Χωρίς φως ή χωρίς εσάς; Χωρίς εσάς. Χωρίς νερό ή χωρίς εσάς; Χωρίς εσάς. Χωρίς φαγητό ή χωρίς εσάς; Χωρίς εσάς. Το κρύο, η πείνα, το σκοτάδι και η δίψα δεν είναι τόσο τρομακτικά και θανατηφόρα για εμάς όσο η φιλία και η αδελφοσύνη σας. Όμως η Ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους. Και θα είμαστε με γκάζι, φως, νερό και φαγητό… και χωρίς εσάς!».