ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ,
ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ!!!

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

 

Αυτό αποφάσισαν για το Τατόι
Κάρολος και Κυριάκος Μητσοτάκης…
Σχέδιο ανάπλασης 14 εκατ. ευρώ για το Τατόι,
συζητήθηκε και το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα…

 

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει,

σύμφωνα με δημοσίευμα της κορυφαίας «Daily Mail»,

η μεταμόρφωση του Τατοΐου.

Που, ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ!!!

 

H διάσημη βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι στη συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε η ανακαίνιση του Τατοΐου ύψους 14 εκατ. ευρώ.

 

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το Τατόι είναι ερείπια, ωστόσο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μουσείo, σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.

 

«Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι -όπου είναι θαμμένος ο παππούς του- πέρυσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», σημειώνει η «Daily Mail».

 

Και συμπληρώνει: «Το Prince’s Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

 

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει από την αρχή θέσει στόχο την ανάπλαση του Τατοΐου, τη μετατροπή του σε έναν αξιοποιήσιμο με πολλούς τρόπους χώρο και τη μετέπειτα απόδοσή του στο κοινό.

 

Ο βασιλιάς Κάρολος στο παρελθόν ανακαίνισε ριζικά και ανέπτυξε τουριστικά το περίφημο Dumfries House και θεωρείται ότι ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκε το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν σωστό οδηγό για την αξιοποίηση του Τατοΐου. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πέρυσι την άνοιξη το Dumfries House, ώστε να ξεναγηθεί στο ακίνητο και στο κτήμα, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό, προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και αξιοποιείται τουριστικά.

 

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος παραχώρησε συνέντευξη στους δημιουργούς της εκπομπής «A Royal Grand Design», η οποία θα προβληθεί αύριο το βράδυ στο ITV και παρακολουθεί την ανακαίνιση του κτήματος στο Ayrshire.

 

Ο Κάρολος δήλωσε στην εκπομπή πως το Dumfries House, το οποίο παραλίγο να τον χρεοκοπήσει ως πρίγκιπα της Ουαλίας, ήταν «ένα τρομερό ρίσκο», αλλά άξιζε τον κόπο.

 

«Ήξερα ότι επρόκειτο για μια υποβαθμισμένη περιοχή. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως ένα σωστό παράδειγμα αυτού που πάντα πίστευα, της αποκατάστασης με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά» είπε, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς Κάρολος.

Τι άλλο συζήτησαν Μητσοτάκης-Κάρολος

 

Η «Daily Mail», από την πλευρά της, αναφέρεται και στην παρουσίαση της συνάντησης του Καρόλου με τον Μητσοτάκη από τη σκοπιά των ελληνικών ΜΜΕ:

 

«Ορισμένα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου αναφέρουν ότι ένα θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα μπορούσε να είναι ένας καλύτερος τρόπος διαχείρισης και διατήρησης του κτήματος στο Τατόι, που κάποτε αποτελούσε τη θερινή κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

 

Όντας ακόμη πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα περιηγήθηκαν το κτήμα όταν επισκέφθηκαν την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2021.

 

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Καρόλου ακολουθεί δημοσιεύματα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μητσοτάκης ελπίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα βοηθήσει στην προσπάθεια να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

 

Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στους «Sunday Times» ότι είχε μια «καλή προσωπική σχέση» με τον βασιλιά Κάρολο και πιστεύει πως τον υποστηρίζει.

 

Ο βασιλιάς, είπε, έχει «μια ελληνική κληρονομιά την οποία εκτιμά και αγαπά», προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η διάθεση αλλάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο».