ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,
Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ!!!

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2022

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι

 

Ο Αλ Σισί καταγγέλλει το παράνομο
τουρκολιβυκο μνημόνιο
και σέβεται την ευθύτητα σχέσης του
με την Ελλάδα!!!
-Άναυδος ο νταής Τούρκος…

 

«Σφήνα» στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο μπαίνει η Αίγυπτος, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, εξέδωσε προεδρικό διάταγμα για τον καθορισμό των δυτικών ορίων της ΑΟΖ της Αιγύπτου προς την πλευρά της Λιβύης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και ο Νίκος Μελέτης, «από τις συντεταγμένες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αυτή η γραμμή οριοθέτησης ακολουθεί τη λογική και τη γραμμή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ και μάλιστα κινείται και σταματάει νότια ακόμα από τη μέση γραμμή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου».

 

Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και οι χάρτες, ώστε να επιβεβαιωθεί εάν όντως πρόκειται για τη δεύτερη έμπρακτη αμφισβήτηση από πλευράς Αιγύπτου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Αίγυπτος με την Ελλάδα για οριοθέτηση ΑΟΖ.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μάλιστα, γίνεται με έναν τρόπο αυτή η οριοθέτηση, από την πρώτη εικόνα που έχουμε, «που ουσιαστικά αφήνει προς βορρά ένα σημείο τριεθνές μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Λιβύης προς διαπραγμάτευση. Και αυτό ουσιαστικά είναι μια πίεση στη λιβυκή πλευρά για διαπραγμάτευση και με την Αθήνα και με την Αίγυπτο με βάση όμως την αμφισβήτηση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

 

Αυτό έρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, που καυχήθηκε ότι η Λιβύη αντιστέκεται στις πιέσεις της Ελλάδας και στις ελληνικές έρευνες και επίσης είναι ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο για να επιβάλει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας».