ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΕΙ…

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2023

 

Αυτός, είναι ο Ερντογάν.

Μονίμως, αδιόρθωτος.

Καυγατζής με όλους. Ακόμα και με τον ΟΗΕ.

Ζήτησε και τα ρέστα του Αττίλα…

Απαίτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο (!!!)

ΑΘΛΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ.

Καταγγέλει, ο 10ετίες καταγγελόμενος Τούρκος… 

 

  

Στο προκλητικό του τέμπο επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Τετάρτη στις 18:00, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για την πολιτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη. 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτήν τη φορά δεν δίστασε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως χαρακτηριστικά είπε.  

 

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας εμφανή κριτική, ενώ ζήτησε να αλλάξει η δομή οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ κι είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα. 

 

Αφήνοντας αιχμές προς τη Δύση είπε δε: «κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς».

 

Κάλεσε, δε, την ΕΕ να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό». 

 

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους που «παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

 

O Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, ακόμη, ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ειδικά εντός των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύουν στην «καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας».

 

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς την ειρήνη και την ασφάλεια» δήλωσε δε ο Τούρκος πρόεδρος.