ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ,
ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!!!

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2023

 

Για να τερματιστεί η κόλαση της Γάζας!
Ο πρόεδρος της Γαλλίας με ομιλία του

ζήτησε απελευθέρωση των ομήρων και παύση πυρός! 

 

 

Επιτέλους! Ένας ευρωπαίος ηγέτης, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι.
Για να σταματήσει η σφαγή πολέμου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
ζήτησε σήμερα την άμεση

και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς… 
Eπισημαίνοντας ταυτόχρονα,
ότι θα πρέπει σύντομα

να υπάρξει μια ανθρωπιστικού χαρακτήρα παύση πυρός.
Για πρώτη φορά, μάλιστα,

ζήτησε μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

 

Ανοίγοντας τις εργασίες της διεθνούς ανθρωπιστικής διάσκεψης για τον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γάλλος πρόεδρος και οικοδεσπότης της διάσκεψης τόνισε ότι «η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο», επισημαίνοντας ότι «όλες οι ζωές μετράνε» και δεν αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

 

«Πιο άμεσα πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των αμάχων. Γι’ αυτό χρειάζεται μια ανθρωπιστική παύση πολύ γρήγορα και πρέπει να εργαστούμε προς μια κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Μακρόν. «Αυτό θα πρέπει να καταστεί δυνατό», πρόσθεσε.

 

«Η Χαμάς ήξερε τι θα ακολουθήσει μετά την επίθεση»

 

Αν και ο Μακρόν επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να αμύνεται και το καθήκον να προστατεύει τους πολίτες του», επανέλαβε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επίσης «ευθύνη (…) να σέβεται το Δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους». «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί ποτέ να γίνεται χωρίς κανόνες», εκτίμησε.

 

Κατηγόρησε ωστόσο τη Χαμάς πως όταν εξαπέλυσε την επίθεση κατά του Ισραήλ γνώριζε τι θα ακολουθήσει και τη χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση, κατά της οποίας θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

 

Υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών ο Μακρόν

 

Ταυτόχρονα, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης προόδου στη Μέση Ανατολή και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι διεθνείς συμφωνίες επί του θέματος.

 

Φιλοδοξία της διάσκεψης που διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι είναι να «εκτιμηθούν οι ανάγκες σε χρήματα, σε υλικά», σημείωσε ο Μακρόν, ενώ ζήτησε να συντονιστεί η παροχή βοήθειας και να οργανωθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μπορέσει να παρασχεθεί.

 

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αυξήσει τη βοήθειά της προς τους Παλαιστίνιους από τα 20 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ το 2023.