“ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ, ΗΤΤΗΘΗΚΕ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”!!!

Τρίτη, 2 Απριλίου, 2024

 

Νέα εποχή Δημοκρατίας,

έρχεται στην Κωνσταντινούπολη! 

Η μονοκρατορία του Ερντογάν,

κατέρρευσε. ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ! 

Συνετρίβη ο Αγάς από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, 

που μισούσε, προσπαθούσε να τον φυλακίσει 

και να τον βγάλει από την πολιτική. 

 

-«Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη», 

δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, 

ευχαριστώντας τον λαό της Κωνσταντινούπολης! 

Πλήγματα για τον Ερντογάν και σε Άγκυρα – Σμύρνη!

 

 

Καθαρή η νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

 

«Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ευχαριστώντας τον λαό της Κωνσταντινούπολης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη νίκη», σημείωσε.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι το 2019 ο Ιμάμογλου κατάφερε να πάρει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έπειτα από 25 χρόνια. Για τον Ερντογάν η ανάκτηση του δήμου της Κωνσταντινούπολης, από όπου ξεκίνησε την αναρρίχησή του στην πολιτική έγινε έκτοτε στόχος ζωής.

 

Ο Ερντογάν είχε αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Μόνο το τελευταίο 48ωρο πριν από τις εκλογές οργάνωσε έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο πράττουν και οι υπουργοί του που «όργωσαν» την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές την Κωνσταντινούπολη, γεγονός που οδήγησε όμως στη αφάνεια τον Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα χαρισματικός. Μέσω της νίκης του Κουρούμ ο Ερντογάν ήλπιζε ότι θα αποκτούσε πολιτικό εκτόπισμα για να χαλυβδώσει ακόμη περισσότερο την εξουσία του, ίσως και με Συνταγματική αλλαγή.

 

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου λαμβάνει το ποσοστό 50,68% (με το 85,56% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί) κατακτώντας την πρώτη θέση στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον υποψήφιο από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, με ποσοστό 40,49%.

 

Ο Ιμάμογλου στις πρόωρες δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από αυτές τις εκλογές είναι το γεγονός ότι το ΑΚΡ είναι πλέον το δεύτερο κόμμα σε επίπεδο επικράτειας και το CHP πρώτο. Στις βουλευτικές εκλογές, στις 14 Μαΐου πέρυσι η εικόνα ήταν αντίστροφη, το ΑΚΡ ήταν πρώτο με ποσοστό 36,30% και το CHΡ δεύτερο με 25,80%.

 

Η Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως, ίσως και των 20 εκατομμυρίων ανεπίσημα, πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη από 131 χώρες του κόσμου, παράγει το 30 έως 40% του τουρκικού ΑΕΠ, διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό και κατέχει τα ακριβότερα «φιλέτα» ακίνητης περιουσίας στη χώρα. Η μεγαλούπολη θα ήταν σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» για να ενισχύσει την εξουσία του ο Ερντογάν.

 

Το πολιτικό σκηνικό τώρα την επόμενη ημέρα για τον Ερντογάν, μετά τη νίκη Ιμάμογλου, είναι εντελώς διαφορετικό και ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να βρει τρόπους διαχείρισης με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Κι άλλα πλήγματα για τον Ερντογάν

 

Ακόμη ένα πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται από την Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος του CHP κατέκτησε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον φιλοκυβερνητικό υποψήφιο. Συγκεκριμένα, ο Μανσούρ Γιαβάς βγήκε πρώτος με 58,81%, αφήνοντας τον Τουργκούτ Αλτινόκ δεύτερο με 32,89%, με το 71,34% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, διεκδίκησε τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στην τουρκική πρωτεύουσα σήμερα το βράδυ, μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Οι εκλογές έληξαν, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Άγκυρα και τους (τις) έξι εκατομμύρια κατοίκους χωρίς διακρίσεις», υποσχέθηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος του CHP, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων, ακόμη σε εξέλιξη, του δίνουν ένα ευρύ προβάδισμα έναντι του βασικού του αντιπάλου.

 

Και στην Σμύρνη, ωστόσο, η πλευρά της αντιπολίτευσης βγαίνει κερδισμένη με τον Τζεμίλ Τουγάι να κερδίζει με ποσοστό 48,54% έναντι του Χαμζά Νταζ με ποσοστό 37,01%.

 

Οζγκού Οζέλ: Οι ψηφοφόροι επέλεξαν να αλλάξουν το πρόσωπο της Τουρκίας

 

«Οι ψηφοφόροι επέλεξαν να αλλάξουν το πρόσωπο της Τουρκίας» μετά από 22 χρόνια κυριαρχίας του ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης.

 

«Ήθελαν να ανοίξουν την πόρτα σε ένα νέο πολιτικό κλίμα στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Οζγκού Οζέλ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται σε πορεία νίκης στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας Άγκυρας.