Επικαιρότητα

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 11:19

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΑ!

Στις 29 Ιουλίου η πρώτη κλήρωση της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου – Μοιράζει 1.000.000 ευρώ στον Μεγάλο Λαχνό και πολλά ενδιάμεσα έπαθλα έως 100.000 ευρώ

 

Διαθέσιμοι στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και στους πλανόδιους λαχειοπώλες σε όλη τη χώρα είναι οι λαχνοί της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου. Η 251η έκδοση του παιχνιδιού προσφέρει το μεγάλο εγγυημένο έπαθλο του 1.000.000 ευρώ και πολλά ενδιάμεσα κέρδη έως και 100.000 ευρώ. Η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουλίου και ήδη οι φίλοι του ιστορικού παιχνιδιού προμηθεύονται τους νέους λαχνούς τους.

«Το Εθνικό Λαχείο έχει το δικό του φανατικό κοινό που φροντίζει πάντα να παίρνει μέρος στις κληρώσεις όλων των εκδόσεων. Έχουμε πελάτες που αγοράζουν για χρόνια τον ίδιο αριθμό. Είναι το μόνο παιχνίδι που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Ο μηχανισμός κληρώσεων του Εθνικού Λαχείου είναι διαφορετικός από τα άλλα λαχεία ή τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Προσφέρει, όμως, υψηλές πιθανότητες κέρδους με πολλά ενδιάμεσα έπαθλα έως και 100.000 ευρώ», σύμφωνα με τον Γιάννη Πούλο, υπεύθυνο ενός καταστήματος ΟΠΑΠ στους Αγίους Αναργύρους.

Το λαχείο πωλείται συνήθως για κάθε κλήρωση σε δεκάδες, αξίας 40 ευρώ η κάθε μια, καθώς η αξία του κάθε τεμαχίου ανέρχεται στα 4 ευρώ. «Κάποιος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έως και δέκα τεμάχια με τον ίδιο αριθμό. Αν μετά από μία κλήρωση δεν κληρωθεί ο αριθμός του παίκτη ή η χιλιάδα στην οποία ανήκει, ο παίκτης συνεχίζει στο παιχνίδι με τον ίδιο αριθμό. Πρέπει απλά να προμηθευτεί το λαχείο της επόμενης κλήρωσης, το αργότερο μια μέρα πριν από αυτή», εξηγεί ο κ. Πούλος.

Ο μηχανισμός των κληρώσεων

Σε κάθε έκδοση πραγματοποιούνται τέσσερις κληρώσεις, με πολλά ενδιάμεσα έπαθλα. Κάθε μια από τις οποίες κληρώσεις περιλαμβάνει υπό-κληρώσεις σε διαφορετικές ημέρες. Συνολικά, σε κάθε έκδοση κυκλοφορούν 184.000 μοναδικοί αριθμοί. Κάθε αριθμός που κληρώνεται βγαίνει από το παιχνίδι, αυξάνοντας τις πιθανότητες των λαχνών που παραμένουν στο παιχνίδι μέχρι και την τελευταία κλήρωση κάθε έκδοσης που κληρώνεται ο μεγάλος λαχνός του 1.000.000 ευρώ. «Σε αυτή την έκδοση οι κληρώσεις ξεκινούν στις 29 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου. Οι παίκτες του Εθνικού Λαχείου που δεν κέρδισαν κάποιο χρηματικό ποσό στη διάρκεια μιας έκδοσης, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δωρεάν ανανέωση για την Α’ κλήρωση της επόμενης έκδοσης. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν λήγοντα μονό ή ζυγό αριθμό ανάλογα με τον λήγοντα του Μεγάλου Λαχνού», προσθέτει ο κ. Πούλος.

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 11:08

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!!

Από ΤΖΟΚΕΡ και ΛΟΤΤΟ στα καταστήματα ΟΠΑΠ – 1,5 εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ και 1,4 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ

-Σαββατοκύριακο με τζακ ποτ σε ΤΖΟΚΕΡ και ΛΟΤΤΟ – 1,5 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ και 1,4 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ

 

Στα ύψη ανεβάζουν τη θερμοκρασία στα καταστήματα του ΟΠΑΠ τα τζακ ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ και το ΛΟΤΤΟ αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο το βράδυ στις 22:00 το ΛΟΤΤΟ μοιράζει 1,4 εκατ. ευρώ και την Κυριακή το βράδυ, την ίδια ώρα, το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον και για τις δύο κληρώσεις είναι αυξημένο από παίκτες που επισκέπτονται το πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς τους για να καταθέσουν τα δελτία τους και να διεκδικήσουν τα μεγάλα έπαθλα.

«Σχεδόν όλοι όσοι έρχονται στο κατάστημά μας από χθες για να παίξουν κάποιο παιχνίδι ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους συμπληρώνουν και ένα δελτίο ΤΖΟΚΕΡ ή ΛΟΤΤΟ. Από τη μία, στο ΤΖΟΚΕΡ έχουν σημειωθεί πέντε συνεχόμενα τζακ ποτ, που έχουν ανεβάσει το έπαθλο της πρώτης κατηγορίας στο 1,5 εκατ. ευρώ, και από την άλλη στο ΛΟΤΤΟ το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα τους τελευταίους μήνες», αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρκουλής, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στα Σεπόλια. Όπως εξηγεί, «οι παίκτες του ΛΟΤΤΟ μπορούν να καταθέτουν τα δελτία τους έως τις 21:30 αύριο το βράδυ, ενώ για το ΤΖΟΚΕΡ έχουν προθεσμία έως τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής».

Τρεις εβδομαδιαίες κληρώσεις στο ΤΖΟΚΕΡ και δύο στο ΛΟΤΤΟ

Το πρακτορείο ΟΠΑΠ του κ. Μαρκουλή λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια και, όπως αναφέρει, τόσο το ΤΖΟΚΕΡ όσο και το ΛΟΤΤΟ είναι δημοφιλή μεταξύ των πελατών του. «Πάντα υπάρχει ενδιαφέρον και για τα δύο παιχνίδια. Ειδικά, στο ΤΖΟΚΕΡ η προσθήκη από πέρυσι της 3ης εβδομαδιαίας κλήρωσης έχει βρει θετική ανταπόκριση από τους παίκτες. Έτσι, πλέον το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Στο ΛΟΤΤΟ έχουμε τις δύο καθιερωμένες κληρώσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκουλής.

Θυμάται, επίσης, ότι ένας πελάτης του πριν από τέσσερα χρόνια πανηγύρισε μια επιτυχία στη 2η κατηγορία του ΤΖΟΚΕΡ. «Δεν έχουμε δώσει μεγάλο έπαθλο στο ΤΖΟΚΕΡ μέχρι στιγμής. Ωστόσο, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το παιχνίδι βρισκόταν και πάλι σε τροχιά τζακ ποτ, ένας πελάτης μας έπιασε 5άρι και κέρδισε 125.000 ευρώ», σημειώνει ο κ. Μαρκουλής.

Ζωντανά οι κληρώσεις

Τόσο η αποψινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ όσο και η αυριανή του ΤΖΟΚΕΡ θα πραγματοποιηθούν στις 22:00 και θα μεταδοθούν ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube. Οι διαδικτυακοί παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την κλήρωση στο tzoker.gr ή στην εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ.

 

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 17:23

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!!!

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

 

Το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς διευρύνει τις επιλογές διαχείρισης περιουσίας που προσφέρει στους πελάτες του, με το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο (ΟΣΕΚΑ) στην Ελλάδα που επενδύει στις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές τάσεις διεθνώς.

Πρόκειται για το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τους Πελάτες του Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς, τελεί υπό τη διαχείριση της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, και έρχεται να ενισχύσει τη σειρά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του αμοιβαίου κεφαλαίου (ΟΣΕΚΑ) «Piraeus Private Banking ESG World Sustainability Balanced Fund».

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί, αποτελώντας διεθνή επενδυτικά megatrends.

Το «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» για το 2021 επικεντρώνεται στις Eπενδύσεις Αξίας (Value Investing), στον τομέα της υγείας (HealthCare Trends), στο Environmental Social and Governance (ESG) Investing και στο Digital Innovation.

Ειδικότερα, τα Μegatrends 2021 αφορούν:

· Value Investing: εδραιωμένες εταιρείες με σταθερή κερδοφορία, σημαντική ρευστότητα, υψηλή εσωτερική αξία και ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης, καθώς και υψηλές ιστορικές μερισματικές αποδόσεις.

· Health Care: τομείς στον ευρύτερο κλάδο της υγείας που συνδέονται με τη φαρμακευτική παραγωγή, την υγειονομική περίθαλψη και την καινοτομία στην έρευνα και ανάπτυξη.

· Environmental, Social and Governance (ESG) Investing: εταιρείες που εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κίνδυνων, υιοθετούν πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και εφαρμόζουν πρακτικές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.

· Digital Innovation: τομείς που συνδέονται με υψηλή τεχνολογία και λογισμικό, με ψηφιακό μετασχηματισμό και με καινοτόμες επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο «Piraeus Private Banking Megatrends Global Equity Fund» έχει λάβει τη με αριθμ. 380/30.06.2021 άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το έντυπο των Βασικών Πληροφοριών για τους Επενδυτές, το Ενημερωτικό Δελτίο, ο Κανονισμός του ως άνω αμοιβαίου κεφαλαίου (ΟΣΕΚΑ) διατίθενται στην ελληνική γλώσσα δωρεάν στην έδρα της εταιρεία διαχείρισης Πειραιώς Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., στην ιστοσελίδα της www.piraeusaedak.gr, καθώς και μέσω του δικτύου διανομής «Private Banking» της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία προβαίνει ως Διαμεσολαβήτρια στη διάθεση των μεριδίων του εν λόγω αμοιβαίου κεφαλαίου (ΟΣΕΚΑ) στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 09:55

ΕΛΛΗΝΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ!!!

Ο αεροδυναμικός Αντετοκούνμπο
με αεροπορικές πτήσεις
που έφτασαν τις 50 “βολές”
πήρε το διάσημο Βασίλειο του ΝΒΑ!!!

 

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το ματς της ζωής του, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Σανς, έκαναν το 4-2 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971!

Ο «Greek Freak», το παιδί από τα Σεπόλια που είχε ως όνειρο να κατακτήσει την κορυφή του αθλήματος, στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός. Σημείωσε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), με 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής, και δικαίως κατέκτησε και τον τίτλο του MVP των τελικών.

Για την πλευρά των ηττημένων Φοίνιξ Σανς, ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο Ντέβιν Μπούκερ και 15 ο Τζέι Κράουντερ.

MVP της σειράς των τελικών ο Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς, με 4-2 απέναντι στους Σανς.

Στη σειρά με τους Σανς μέτρησε 35,2 πόντους κατά μέσο όρο, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,8 ασίστ και 1,2 τάπες, σουτάροντας με 61% εντός παιδιάς!

Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει τουλάχιστον 40 πόντους, κερδίζει 10 ριμπάουντ και κάνει 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών. Παράλληλα, σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο 12λεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993!

Από εκεί και πέρα, σημαντική αναδείχθηκε και η βοήθεια του Κρις Μίντλετον με 17 πόντους και του Μπόμπι Πόρτις με 16, ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ.
Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-77, 105-98

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ, Αντετοκούνμπο 50 (16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κοψίματα), Μίντλετον 17 (1), Λόπεζ 10 (8 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (4/19 σουτ, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πόρτις 16 (2), Τιγκ, Κόνατον

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Μόντι Γουίλιαμς): Κράουντερ 15 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Μπρίτζες 7 (6 ριμπάουντ), Έιτον 12 (6 ριμπάουντ), Πολ 26 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μπούκερ 19, Καμίνσκι 6, Κρεγκ, Τζόνσον 3 (1), Πέιν 10 (2).

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 21:51

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΙΑΣΗΜΩΝ!!!

Σε όλη την Ελλάδα συναντάς
Αστέρες του Hollywood
να γυρίζουν ταινίες, 140 μέχρι αυτές τις ημέρες.
Ο “Μπλούμπεργκ” με κάποια δόση ζήλιας διερωτάται
ποια έλξη τραβάει ξαφνικά
τόσες πολλές χολιγουντιανές παραγωγές
στη χώρα μας!

 

Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα, καθώς μεγάλα στούντιο γυρίζουν ολοένα και περισσότερες ταινίες με φόντο τα διάσημα ελληνικά τοπία, ενώ κερδίζουν εκπτώσεις για τη μεταφορά έργων όπως το «GO», τη συνέχεια του «Knives Out» του Rian Johnson.

Στην Ελλάδα έχει δοθεί το πράσινο φως για το γύρισμα 140 ταινιών από όλο τον κόσμο από το 2018, επενδύσεις ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ (200 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το EKOME, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων πρότζεκτ περιλαμβάνεαι το νουάρ θρίλερ «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, με τη Θεσσαλονίκη να χρησιμεύσει ως σκηνικό για πολλές από τις σκηνές που υποτίθεται ότι απεικονίζουν το Μαϊάμι.
Η παραγωγός εταιρεία της ταινίας Millenium Media αγόρασε χώρους στη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει το πρώτο στούντιο στην Ελλάδα που θα ανήκει στο Χόλιγουντ. Τα στούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν το χρόνου, ενώ κάποια γυρίσματα του «The Enforcer» έγιναν εκεί.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά σε ταινίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Millenium Jeffrey Greenstein σε συνέντευξή του. «Η έκπτωση φόρου που κάνει η Ελλάδα καθιστά τη χώρα ακόμη πιο ελκυστική».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα rebate, τα έξοδα που γίνονται στην Ελλάδα μπορούν να επιστραφούν στο 40% της αξίας τους. Το σχέδιο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως εγγύηση, επιτρέποντας στους παραγωγούς να το χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση όταν αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η Ελλάδα προσθέτει φορολογική ελάφρυνση 30% για κάποιες συγκεκριμένες δαπάνες.

Η χρηματοδότηση του rebate είναι εγγυημένη μέσω του Ελληνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι τώρα ανέρχεται σε 75 εκατομμύρια ευρώ για διάστημα από το 2018 έως το 2022. Οι κινηματογραφιστές είναι ενθουσιασμένοι, αλλά θα ήθελαν να δουν το πρόγραμμα να επεκτείνεται.

«Έχουμε τουλάχιστον τρεις ταινίες που είναι ιδανικές για να γυριστούν στην Ελλάδα και έτοιμες να ξεκινήσουν» δήλωσε ο Greenstein. «Πριν μπορέσουμε να τους δώσουμε το πράσινο φως για τα γυρίσματα στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε κυβερνητική υποστήριξη για το rebate ή στήριξη από ένα ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα».

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις νέες παραγωγές, μια σημαντική ώθηση για μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη, άνω του 15%. Οι υποστηρικτές του προγράμματος αναφέρουν επίσης τα θετικά που δημιουργούνται από τα γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουν στην Ελλάδα για εστιατόρια, ξενοδοχεία και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Το σχέδιο καλύπτει προγράμματα ψυχαγωγίας εκτός από ταινίες, καθώς η Ελλάδα επεκτείνει τα κίνητρα στους παραγωγούς τηλεόρασης και βιντεοπαιχνιδιών. Το Assassins Creed Odyssey της Ubisoft Entertainment, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2018, χρησιμοποίησε μια ψηφιακή απεικόνιση της αρχαίας Ελλάδας και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα.

Η ισραηλινή σειρά περιπέτειας κατασκοπείας «Τεχεράνη» γυρίστηκε επίσης σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ η επιτυχημένη κωμωδία της NBC Universal «The Good Place» γυρίστηκε εν μέρει στη χώρα.

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 10:52

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς και Lamda Development για απόκτηση χώρων γραφείων στο Ελληνικό

 

H Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (“Tράπεζα Πειραιώς”), στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιεί από το 2020 και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της επιλογή για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, προχώρησε σε υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο νέο, υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του χώρου του Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών), όπου σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών διοίκησης που διατηρεί η Τράπεζα στην περιφέρεια Αττικής.

Η συμφωνία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο (MoU) που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.

Τα γραφεία αναπτύσσονται σε στρατηγική τοποθεσία, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο. Την ανάπτυξη των ως άνω γραφείων υψηλών προδιαγραφών έχει αναλάβει η Lamda Development, με σχεδιασμό που έχει ως κεντρικό άξονα τη βιωσιμότητα, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης πράσινων κτηρίων, καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές αναβάθμισης των χώρων εργασίας με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σε αναλυτική αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών που διατηρεί στην Αττική σε 18 κτήρια. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, η ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους υπολογίζεται σε άνω των €10 εκατ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς πιστή στη δέσμευσή της να πρωτοστατεί στην υλοποίηση των στρατηγικού χαρακτήρα έργων υποδομής που συμβάλλουν στην μετάβαση της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη, στήριξε από την πρώτη στιγμή έμπρακτα το έργο του Ελληνικού. Το MoU που υπογράψαμε με την Lamda Development αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της σημασίας που έχει για εμάς η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το οποίο στηρίζεται σε πρότυπα βιωσιμότητας και σεβασμού στο περιβάλλον. Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς η βιωσιμότητα, η διασφάλιση θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η σωστή διαχείριση του κλιματικού κινδύνου βρίσκονται στην καρδιά της δραστηριότητάς μας, όπως και η εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους μας».

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 12:49

ΠΡΩΤΕΙΟ, ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ!!!

Ο σταρ του γκολ και της γοητείας Μαντσίνι
δάμασε τα μεγάλα θηρία της μπάλας
και τους πήρε το περιζήτητο Ευρωπαϊκό στέμμα!!!

 

Άλλαξε, το άχαρο κατενάτσιο
με την μπάλα συνεχώς κάτω
με ταχύτατα τρίγωνα αιφνιδίασε τις μεγάλες δυνάμεις
που περίμεναν μακρινές ψηλοκρεμαστές μπαλιές
και ΔΕΝ είδαν ούτε μια…

 

Κατάφερε να κάνει την Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο EURO 2021. Ποια είναι όμως η οικογενειακή ζωή του Ρομπέρτο Μαντσίνι;

Ο προπονητής της ιταλικής Εθνικής ομάδας είναι 56 ετών και πρώην παίκτης ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε περισσότερους από 550 αγώνες με τη Σαμπντόρια και πήρε μέρος με την Εθνική ομάδα στο EURO του 1988 αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όπου η ιταλική ομάδα κατάφερε να φτάσει στους ημιτελικούς.

Έγινε προπονητής για πρώτη φορά σε ηλικία 36 ετών για τη Φιορεντίνα, μετά ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι το 2009 και αναμένεται να συνεχίσει να είναι προπονητής των «ατζούρι» μέχρι τον Ιούλιο του 2026. Και ενώ γνωρίζουμε τόσο πολλά για την καριέρα του ως προπονητή και ποδοσφαιριστή, τι γίνεται με την ιδιωτική του ζωή; Ποια είναι η σύζυγος του Ρομπέρτο Μαντσίνι;

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι -με την καθαρή του αξία να φτάνει στα 40 εκατομμύρια ευρώ- υπέγραψε ως προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Λουίτζι ντι Μάτζιο στις 14 Μαΐου 2017. Το συμβόλαιό του παρατάθηκε το 2021 έως τον Ιούνιο του 2026. Και με την τελευταία νίκη της ομάδας του στο EURO 2021 -στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης- ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επαινεθεί ιδιαίτερα για τον τρόπο παιχνιδιού αλλά και το σύστημα διαχείρισης της Εθνικής Ιταλίας.
Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό το πετυχημένο άτομο; Πώς είναι η οικογενειακή του ζωή και ποια είναι η γυναίκα του;

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι υπήρξε παντρεμένος με τη Φεντερίκα Μορέλι από το 1990 έως το 2016, όταν και χώρισαν. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά -δύο γιους και μία κόρη, τον Αντρέα, τον Φιλίπο και την Καμίλα. Τα δύο αγόρια έχουν κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα τους και το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα χόμπι, καθώς παίζουν στις ομάδες νέων της Ίντερ.

Ελάχιστα είναι γνωστά για την πρώτη σύζυγό του, Φεντερίκα. Το ζευγάρι ήταν μαζί για περίπου 25 χρόνια, καθώς παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή το 1990.
Η ανακοίνωση του διαζυγίου και η σκληρή απάντηση της συζύγου του

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για το διαζύγιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αναφέρεται: «Το 2009 ο γάμος τους βίωσε ένα ισχυρό πλήγμα που τους απομάκρυνε, τόσο πολύ που τα τελευταία δύο χρόνια το ζευγάρι, στην πραγματικότητα, ζει χώρια. Μετά από μια μακριά περίοδο προβληματισμού, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο».

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, η σύζυγός του Φεντερίκα Μορέλι θέλησε να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν είναι αλήθεια πως τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε χωριστά. Το διαζύγιο είναι δική του επιλογή».

Συγκεκριμένα, στο δικό της δελτίο Τύπου αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία του να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου, η Φεντερίκα Μορέλι μπορεί μόνο να εκφράσει την απογοήτευσή της για τον τρόπο επιλογής της ανακοίνωσης του χωρισμού στα μέσα ενημέρωσης, που κινδυνεύουν να αποδώσουν δημόσια διάσταση σε μια ιστορία που θα ήταν καλό να αντιμετωπιστεί σε ένα αυστηρά οικογενειακό και προσωπικό περιβάλλον, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τα συναισθήματα όλων εκείνων που, χωρίς να το θέλουν, θα κλονιστούν συναισθηματικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν καταλαβαίνει πώς ένα υποτιθέμενο και απροσδιόριστο οικογενειακό τραύμα που υποτίθεται ότι συνέβη το 2009 μπορεί να συνδεθεί με την εντελώς προσωπική επιλογή του συζύγου να διακόψει μονομερώς μια σχέση γάμου που διήρκεσε 25 χρόνια».

Και συνεχίζει: «Σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο Τύπου, τα τελευταία δύο χρόνια το ζευγάρι δεν ζει χωριστά, αλλά με τους συνήθεις ρυθμούς που υπαγορεύονται από το έργο του συζύγου της αλλά και τα θέλω και τις ανάγκες των παιδιών. Η Φεντερίκα Μορέλι είναι πεπεισμένη ότι η συζυγική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους, μακριά από τη φημολογία».

Το διαζύγιο κόστισε ακριβά στον πρώην προπονητή της Ίντερ, ο οποίος έπρεπε να καταβάλει επίδομα διατροφής 40.000 ευρώ τον μήνα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε να καταβάλλει μηνιαία διατροφή μόλις 2.500 ευρώ.
Η νέα σύζυγος – Τη γνώρισε εξαιτίας της δουλειάς της

Το 2016, ο Μαντσίνι γίνεται ζευγάρι με τη Σίλβια Φορτίνι, τη νομική του βοηθό, με την οποία τελικά φωτογραφήθηκε από παπαράτσι σε διακοπές το 2017. Το ζευγάρι έχει διαφορά 14 ετών, με τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας να προσπαθεί να κρατήσει τη σχέση του μακριά από τη δημοσιότητα. Τελικά, οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια λιτή τελετή, έχοντας δίπλα τους τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Όσο για τη Σίλβια Φορτίνι; Είναι μια αναγνωρισμένη δικηγόρος, που έχει το δικό της δικηγορικό γραφείο με το όνομα Fortini Law Firm. Μάλιστα, εάν δεν ήταν η δουλειά της, η Σίλβια και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν θα είχαν γνωριστεί, και αυτό διότι το 2009 η Σίλβια τον βοήθησε σε μια νομική υπόθεση και έτσι έγινε η γνωριμία τους.