Επικαιρότητα

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 15:15

“ΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ” (!!!)

 

Μητσοτάκης και Τούσκ,

τους οποίους συνδέει στενή φιλία

συμφώνησαν να ολοκληρώσουν το αμυντικό πλάνο 

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της Ευρώπης 

 

Κοινές δηλώσεις με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βαρσοβία, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού από το 2011.

«Η Πολωνία βιώνει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε σθεναρά, οικονομικά και στρατιωτικά, το Κίεβο», τόνισε αρχικά, ενώ, για το μεταναστευτικό, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας».

Δείτε βίντεο:

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ντόναλτ Τουσκ για τη θερμή υποδοχή και είπε ότι έχει και προσωπικούς λόγους κάθε φορά που επισκέπτεται την Πολωνία καθώς η σύζυγός του έχει και πολωνική καταγωγή.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συζήτηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του έδωσαν έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Είμαστε στον 3ο χρόνο αυτής της απρόκλητης και παράνομης επίθεσης της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία. Ο αντίκτυπος είναι αισθητός στην Πολωνία. Και χθες στον Πρόεδρο Ζελένσκι είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι θα συνεχίσουμε τη σθεναρή μας στήριξη στην Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις Ελλάδας και Πολωνίας στο μεταναστευτικό. «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της ΕΕ και έχουμε σημειώσει πρόοδο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να είναι στο δικό μας χέρι ποιος θα μπαίνει στην Ευρώπη και να μην το αποφασίζουν οι διακινητές», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της άμυνας είπε ότι Ελλάδα και Πολωνία δαπανούν αρκετά πάνω από το 2% του ΑΕΠ τους. «Πρέπει να είμαστε στη πρώτη γραμμή στα θέματα που αφορούν την άμυνα στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και κάποιο κοινό δανεισμό ή άλλες μορφές. Θα πρέπει να συζητηθεί μετά τις επόμενες ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε επίσης ότι με τον κ. Τουσκ είναι δύο ηγέτες από το ΕΛΚ και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις πρωτοβουλίες της Ευρώπης στον επόμενο εκλογικό κύκλο, είτε σε θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια, είτε που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είτε τον αγροτικό τομέα. Ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο που να μη νιώθουν οι αγρότες ότι απειλούνται.

Επίσης δήλωσε πως είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια των Πολωνών πυροσβεστών και πως εξετάζουμε τη δημιουργία μηχανισμού ότι κάποιοι από αυτούς να είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Μίλησε δε και για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, σημειώνοντας πως 1,3 εκατομμύρια Πολωνοί τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας και πως θα θέλαμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκαν οι δύο ηγέτες αφορούσε τις κυρώσεις στην Ρωσία. «Συμφωνήσαμε ότι χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες όσον αφορά τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών οντοτήτων μιας και το ρωσικό κεφάλαιο στη διάθεση των δυτικών οικονομιών είναι 380 δισ. σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες αναρωτιούνται για αυτό, γιατί να καλύπτουμε εμείς το κόστος της ρωσικής εισβολής εφόσον υπάρχουν ρωσικά χρήματα στη διάθεσή μας. Βήμα βήμα πλησιάζουμε στη λήψη αποφάσεων», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας. Είπε επίσης ότι σε συνάντηση που θα έχει με το Δανό ομόλογό του θα συζητήσουν και για το θέμα του σκιώδους στόλου, των 100 και πλέον πλοίων στη βαλτική που χωρίς σημαία μεταφέρουν παράνομα ρωσικό πετρέλαιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ρωσία δεν περίμενε το 2022 η Ευρώπη να είναι τόσο ενωμένη στη στήριξη της Ουκρανίας, σημείωσε ότι η ΕΕ έχει ξεμπλοκάρει 50 δισ. για τα επόμενα χρόνια και παρέχει στρατιωτική βοήθεια τόσο διμερώς όσο και μέσω ευρωπαϊκών εργαλείων. Ανέφερε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχουν χώρες που παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και πρόσθεσε πως «στηρίζουμε την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τους τόκους ή το αρχικό κεφάλαιο ρωσικών χρημάτων σε ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά διασφαλίζοντας πως ό,τι γίνει θα είναι νομικά ασφαλές για αν μην αμφισβητηθεί στο μέλλον».

Η δεύτερη ερώτηση που δέχθηκαν αφορούσε την άμυνα της Ευρώπης. «Πρέπει να εξερευνήσουμε νέους δρόμους συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ ότι η συζήτηση για τη χρήση κοινού δανεισμού που θα δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό ταμείο είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί να την αναβάλουμε. Έχουμε κοινές προκλήσεις όπως η αντιπυραυλική άμυνα και πιστεύω ότι αν χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο ταμείο, θα χρειαστούμε κάποια εμβληματικά έργα και προγράμματα που θα αναδείξουν ότι προσφέρουν ασφάλεια σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η τελευταία στρατηγική πυξίδα είχε σχεδιαστεί το 2019 όταν κανείς δεν θεωρούσε πως θα έχουμε ξανά πόλεμο στην Ευρώπη αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

«Η ρωσική εισβολή είναι μια βάρβαρη δοκιμασία για την Ουκρανία και τα κράτη της ΕΕ. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια», δήλωσε ο Ντόναλτ Τουσκ. «Δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανένα, να είμαι Κασσάνδρα, να είμαι προάγγελος κακών, ούτε να δώσω δραματικό τόνο για το μέλλον. Αυτός ο πόλεμος όμως είναι μέρος της πραγματικότητας. Εδώ κοντά στα ανατολικά μας σύνορα, μπορεί κανείς να ακούσει τους πυραύλους. Είναι εδώ, δεν είναι κάτι ασαφές», συνέχισε ο Πολωνός Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη πρέπει να γίνει πολιτική και στρατιωτική δύναμη. «Οι απόψεις μας σε αυτόν τον τομέα είναι κοινές και θα χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας στη Ευρώπη για να κινητοποιήσουμε τους εταίρους μας στις Βρυξέλλες και να ενισχύσουμε τις αμυντικές αποτρεπτικές ικανότητες της Ευρώπης», υπογράμμισε.

Τουσκ: Η συνεργασία μας μου δίνει ελπίδα και με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το ασφαλές μέλλον της Ευρώπης

Η συνεργασία μας μου δίνει ελπίδα και με κάνει αισιόδοξο για το ασφαλές μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βαρσοβία.

«Για πολλούς λόγους η συνεργασία μας με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι πάντα εξαιρετική. Μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Ο Ντόναλτ Τουσκ ανέφερε ότι μπορούν να επηρεάσουν και οι δύο θετικά για τη διαμόρφωση ευρωπαϊκών στρατηγικών για την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Είπε ότι θα ανταλλάσσουν εμπειρίες όσον αφορά την αποτελεσματική προστασία των συνόρων. «Τα κράτη μέλη της Ευρώπης πρέπει να προστατεύουν τα εδάφη και να ελέγχουν τα σύνορά τους διασφαλίζοντας ότι η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι χαώδης ή ανεξέλεγκτη», υπογράμμισε.

Είπε επίσης πως οι θέσεις τους είναι κοινές σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας και πως είναι ένα καλό δίδυμο συνεργασίας ενόψει των ευρωεκλογών μετά τις οποίες, ανέφερε, θα είναι εύκολο να δημιουργήσουν νέες συμμαχίες και δομές.

Ο Πολωνός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θερμά λόγια που είπε για την συνεισφορά των Πολωνών πυροσβεστών στις πυρκαγιές πέρσι στην Ελλάδα και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία και για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να έχουμε θετική επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών στρατηγικών όσον αφορά την ασφάλεια, τη μετανάστευση. Και θέλω να αναφέρω ότι είναι κάτι που συζητήσαμε επί μακρόν σήμερα ότι θα ανταλλάσσουμε πρακτικές εμπειρίες όσον αφορά την αποτελεσματική προστασία των συνόρων ενάντια στην παράτυπη μετανάστευση. Και οι δύο χώρες έχουν σοβαρούς λόγους για να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση. Φυσικά τα προβλήματα διαφέρουν λόγω της διαφορετικής γεωγραφικής θέσης και των γειτόνων, αλλά οι θέσεις μας είναι κοντά με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Η Ευρώπη, τα κράτη μέλη, πρέπει να προστατέψουν αποτελεσματικά τα εδάφη τους και να ελέγχουν τα σύνορά τους, διασφαλίζοντας ότι η μεταναστευτική τους πολιτική δεν είναι χαοτική ή ανεξέλεγκτη. Σας ευχαριστώ λοιπόν πολύ, αγαπητέ Κυριάκο, για την ανταλλαγή απόψεων για μια πιο ασφαλή Ευρώπη τόσο στο νότιο όσο και στα ανατολικά της σύνορα».

Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Βαρσοβία από το 2011

Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν συζητήθηκαν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εν όψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου), καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες, που είναι «ταυτόχρονα και οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ αυτήν τη στιγμή» στην κατ΄ιδίαν συνάντησή συζήτησαν και ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αλλά και την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:21

ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! 

 

Aθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ: 25.000 παιδιά εφοδιάζονται με νέο αθλητικό εξοπλισμό

– Δίπλα σε 200 ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

 

 

Με 5.000 μπάλες άριστης ποιότητας εφοδιάστηκαν, πριν από λίγες ημέρες, τα 200 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ, τα οποία υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Με την παράδοση του νέου αθλητικού εξοπλισμού βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες και η ποιότητα τόσο των προπονήσεων, όσο και των αγώνων των ακαδημιών και καλύπτεται μία βασική τους ανάγκη, δεδομένου ότι οι μπάλες αποτελούν το πιο σημαντικό αναλώσιμο που χρησιμοποιούν.

Την παράδοση του νέου εξοπλισμού πραγματοποίησαν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική μας Ομάδα το 2004, Τάκης Φύσσας και Άγγελος Χαριστέας, και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιώργος Καλαϊτζής, μαζί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, οι οποίοι υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Επισκέφτηκαν ακαδημίες του προγράμματος σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και τα παιδιά τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, παραλαμβάνοντας τις νέες μπάλες για τις προπονήσεις τους. Οι συμμετέχουσες ακαδημίες εδρεύουν σε 49 νομούς από όλη την Ελλάδα, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές, μικρά νησιά και χωριά όπως η Νίσυρος, η Κάρπαθος, οι Παξοί, η Φλώρινα, ο Άγιος Νικόλαος και άλλες.

Δείτε το βίντεο από την παράδοση του νέου εξοπλισμού στις 200 ακαδημίες:

Ουσιαστική στήριξη σε 25.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Τα τελευταία 10 χρόνια, το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ βρίσκεται κοντά σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, με στόχο μέσα από τις δράσεις και τις παροχές του να αναδείξει τις αξίες και τον ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού, να συνδράμει στην εκπαιδευτική λειτουργία των ακαδημιών και να εξασφαλίσει ότι οι μικροί αθλητές του σήμερα θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αύριο.

Στα 200 ερασιτεχνικά σωματεία, που υποστηρίζονται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, συμμετέχουν συνολικά 25.000 παιδιά, τα οποία, μέσω του προγράμματος, λαμβάνουν – μεταξύ άλλων – αθλητικό εξοπλισμό και προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, γνωρίζουν διακεκριμένους πρώην αθλητές, συμμετέχουν σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:00

ΠΟΛΛΑ, ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!! 

Ακόμα ένα τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ την Τρίτη.

Το Τζόκερ μοίραζε σήμερα 3,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο κανείς δεν μάντεψε σωστά τους 5+1 αριθμούς.

Οι αριθμοί στην κλήρωση της Τρίτης ήταν οι εξής: 14, 29, 32, 35, 39 και τζόκερ το 20.

Στη δεύτερη κατηγορία δύο τυχεροί κέρδισαν από 100.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το Τζόκερ μοιράζει τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 10:33

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!

Δύο σούπερ προσφορές* για τα προημιτελικά του Champions League από το Pamestoixima.gr

Μεγάλα παιχνίδια την Τρίτη και την Τετάρτη με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Pamestoixima.gr

 

Οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα. Τέσσερα μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Την Τρίτη (22:00) γίνονται οι αγώνες Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθούν την Τετάρτη (22:00) οι άλλοι δύο προημιτελικοί Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα.
Δύο σούπερ προσφορές* έχει το Pamestoixima.gr για το Champions League.
Η προσφορά της Τρίτης είναι για τα παιχνίδια Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ.
Η προσφορά της Τετάρτης είναι για τους αγώνες Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα.

Κάθε μέρα αγορές με ενισχυμένες αποδόσεις

Πολλές στοιχηματικές επιλογές έχει το Pamestoixima.gr για τους προημιτελικούς αγώνες του Champions League, τόσο πριν από την έναρξή όσο και κατά τη διάρκειά τους. Επιπλέον, στο Pamestoixima.gr βρίσκεις ενισχυμένες αποδόσεις* στα Σκορ Πολλαπλών Επιλογών, Bet Builder Ready και Anytime Scorers.
Στο Pamestoixima.gr ζεις τις κορυφαίες διοργανώσεις στο έπακρο. Με τις αποδόσεις που ήθελες και πολλές στοιχηματικές επιλογές για όλους τους αγώνες. Το παιχνίδι σου γίνεται πιο γρήγορο, πιο απλό, πιο σύγχρονο και πιο προσωποποιημένο από ποτέ.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
**Ισχύει για την αγορά “Τελικό Αποτέλεσμα – Νικητής Αγώνα” έως την έναρξη του αγώνα.
21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 10:00

3,1 ΕΚ. ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!!! 

Ακόμη ένα τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία του Τζόκερ, στην κλήρωση της Κυριάκης.

Δεν βρέθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία του Τζόκερ την Κυριακή, που μοίραζε τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν οι εξής: 4, 14, 20, 21, 35 και αριθμός τζόκερ το 10.

Στη δεύτερη κατηγορία δύο τυχεροί μάντεψαν σωστά την πεντάδα κερδίζοντας από 100.000 ευρώ.

Την ερχόμενη Τρίτη το Τζόκερ μοιράζει πάνω από 3,1 εκατ. ευρώ.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 14:46

ΘΕΡΜΟΣ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ (!!!) 

 

«Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν.

Χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση,

κανένας δεν εκβιάζει την ΕΕ»,

είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μάνφρεντ Βέμπερ προς τον Κ. Μητσοτάκη 

 

Το εγκώμιο της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη έπλεξε κατά την διάρκεια του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ως επίσημος προσκεκλημένος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρθηκε στον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουκρανία καθώς και την επίθεση που δέχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Δήλωσε πως μόνο το ΕΛΚ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να λύσει προβλήματα εντός της Ένωσης.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε, «η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν»» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι! Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση.

Ηγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία».

«Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες! Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της!» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα κόμματα στην Ευρώπη είπε: «Η Αριστερά κάνει κήρυγμα. Η ακροδεξιά σκορπά φόβο. Το ΕΛΚ λύνει προβλήματα. Έτσι το ΕΛΚ έχτισε την Ευρώπη από τον Ντε Γκάσπερι, τον Αντενάουερ και τον Σουμάν. Και έτσι το ΕΛΚ θα συνεχίσει να οικοδομεί την κοινή μας ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

Κλείνοντας ο κ. Βέμπερ ανέφερε «Αγαπητέ Κυριάκο, σε ευχαριστώ για την ηγεσία σου για την Ευρώπη και την Ελλάδα! Αγαπητοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, μας περιμένουν μερικοί προεκλογικοί μήνες γεμάτοι δουλειά. Ας μην είμαστε συνεσταλμένοι. Ας μιλήσουμε με αισιοδοξία, ας σηκωθούμε να παλέψουμε. Είμαστε η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, είμαστε το αληθινό Λαϊκό Κόμμα της Ευρώπης!».

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 13:03

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

Τζακ ποτ σημειώθηκε στο Τζόκερ, στην κλήρωση 2736 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου.

Δεδομένου ότι στην πρώτη κατηγορία δεν βρέθηκε κάποιος νικητής για τα 2.516.775,82 ευρώ, το ποσό μεταφέρεται για την επόμενη κλήρωση, την Κυριακή 7 Απριλίου, φτάνοντας τουλάχιστον τα 2.800.000 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία, προέκυψε ένας τυχερός που κερδίζει 100.000 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία, 20τυχεροί κερδίζουν από 2.500 ευρώ ο καθένας.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 11, 13, 16, 22, 28 και τζόκερ το 13.