Εγείρεται η δύναμη του δέους!

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 1998

Έλληνας πολίτης.

Ο μεγάλος ηττημένος του αιώνα.

Ελληνίδα γυναίκα.

Η μεγάλη χαμένη του αιώνα.

Έλληνας νέος.

Η μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ, ο εικοσάχρονος <<γέρος>> του αιώνα!

Η Ελλάδα, η χώρα που έχασε τον αιώνα.

Παγώνεις μόλις γυρίζεις προς τα πίσω και μετράς. Παθαίνεις σοκ με την εικόνα της ραγισμένης χώρας.

Πώς είναι δυνατόν αυτός ο λαός-σβούρα που δηλώνει έξυπνος, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, να κουμαντάρεται τόσα χρόνια από πολύστροφους επιτήδειους; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο λαός-ξυράφι που δηλώνει τετραπέρατος, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, να τον παίζουν στα πέντε δάκτυλα χρυσοδάκτυλοι παπατζήδες; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο λαός-αετός που δηλώνει μάγκας, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, να τον διπλώνουν όποτε γουστάρουν αετονύχηδες ψευτομάγκες;

Γυρίζεις την εικόνα, μετράς και τρελαίνεσαι. Τρελαίνεσαι με το τρελό άθροισμα πτώχευσης.

Δεκαοκτώ χρόνια, του μιλάνε για πολιτική κρίση. Δεκαοκτώ χρόνια, τον ψήνουν στην οικονομική κρίση. Δεκαοκτώ χρόνια, τον βυθίζουν στην ηθική τους κρίση. Δεκαοκτώ χρόνια, τον τραυματίζουν στην εθνική κρίση.

Επί δεκαοκτώ χρόνια τον χτυπούν κατακέφαλα. Σκάνδαλα, φόροι, πλημμύρες, απειλές, φωτιές, σεισμοί, καταποντισμοί. Επί δεκαοκτώ χρόνια τον κλέβουν, τον εξοντώνουν, τον λεηλατούν. Τον κυβερνούν κάποιοι αόρατοι, που ποτέ δεν ψηφίζει. Τον ταπεινώνουν κάποιοι συμφεροντολόγοι, που βάζουν πάνω από την Πατρίδα την καρέκλα τους…

Συνεχώς του παίρνουν ό,τι έχει και δεν έχει. Έγιναν ΕΝΑ εναντίον του κακοποιοί και αστυνομικοί. Και όταν θέλει να κινηθεί, γίνεται φυτό στους δρόμους της ακίνητης πια Αθήνας. Μιας αφόρητης Αθήνας που ο τρόμος είναι θέμα τύχης όπως το <<τζόκερ>>.

Δεκαοκτώ χρόνια όλα αυτά πάνω του σαν καταρρακτώδης βροχή. Και αυτός εκεί-τέρας αντοχής, Βούδας υπομονής. Η πιο παράξενη ΣΤΑΣΗ ΛΑΟΥ στην Ιστορία.

Όμως πιστεύω ότι έκλεισε ο χρόνος. Η πολύ περασμένη ώρα εκτινάσσει. Το μεγάλο μπαμ, η πιο μεγάλη έκρηξη έρχεται. Ο λαός αυτός, που τόσο τον έχουν υποτιμήσει, είναι έτοιμος για το νέο δικό του θαύμα. Θα κατεβάσει αυτή τη σάπια εξουσία στο πεζοδρόμιο. Θα την τσακίσει. Θα την κομματιάσει. Θα τη στείλει, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, στο διάβολο. Το μεγάλο μπαμ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΧΗΣ για τη χώρα, έρχεται. Έρχεται, επιτέλους, ο Λαός.