ΠΟΥΤΙΝ: ΔΕΙΞΤΕ ΑΝΔΡΕΙΑ!

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2011

Η σωτηρία της Ελλάδος

σωτηρία για την Ευρώπη

 

«Πολιτική ανδρεία», που προφανώς λείπει από τους πολιτικούς, γυναίκες και άνδρες, της Ευρώπης, χρειάζεται για την υπέρβαση της κρίσης χρέους, σύμφωνα με Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε τις ηγέτιδες δυνάμεις της ηπείρου να «βάλουν πλάτη» σε χώρες όπως η Ελλάδα που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο ο Ρώσος ηγέτης και μελλοντικός πρόεδρος της χώρας από το Μάρτιο του 2012 ανέφερε ότι το πλέον οξυμένο σήμερα πρόβλημα περιορίζεται προς το παρόν στο 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης που είναι η Ελλάδα και πρέπει να λυθεί το συντομότερο γιατί σε «τελική ανάλυση αυτό είναι ωφέλιμο για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη» αλλά «και γιατί κάτι πρέπει να γίνει».

Ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη κατά τον Β. Πούτιν «έχει, δυστυχώς, αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία» ωστόσο «τα ευρωπαικά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα» και οι χώρες του BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιο ιδιαίτερο ρόλο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ θετική την πρόθεση Γαλλίας και Γερμανίας να υποστηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία «δόξα τω Θεώ» δεν έχουν υποστεί έως σήμερα τραγικές συνέπειες και δεν συνιστούν μία απευκταία κρίση.