ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2013!
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ !
Χρόνος δεν υπάρχει. Βγάλτε την Κύπρο
από τον εφιάλτη της Χρεοκοπίας
Ο χρόνος πιέζει. Η λύση καθυστερεί.
Οι δανειστές εκβιάζουν. «Θυροκολλούν» τελεσίγραφα ! . .
Η Κύπρος με το όπλο στον κρόταφο ψάχνει ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ από το μπλόκο άναρχης χρεοκοπίας.
Παίζονται ελεεινά παιχνίδια.
Όλοι τζογάρουν, Βερολίνο, Μόσχα, κερδοσκόποι, φορολήσταρχοι . . .
Όλοι τους, καίγονται μόνο για την πάρτη τους. Το συμφέρον τους.
Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ χωρίς νέο χαμένο δευτερόλεπτο !!!
Δεν έχουν «πολυτελείς» επιλογές.
Απόφαση, σήμερα.
Στόχος, η άμεση απεμπλοκή με τις – όσο γίνεται – ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ συνέπειες.
Αυτό είναι, το χρέος τους !
Πολιτικές φιγούρες, Τέλος.
Ας το καταλάβουν. Ο χρόνος τώρα, είναι ο χειρότερος εχθρός για το «χαροκαμμένο» Νησί
Νέο αισχρό τελεσίγραφο
Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, ο Γ. Ασμουσεν έθεσε για πρώτη φορά τα ρεαλιστικά όρια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και τρόικας:
«αν μέχρι την Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο δεν έχει εξευρεθεί μια λύση τότε η ΕΚΤ θα σταματήσει την παροχή ρευστότητας μέσω του προγράμματος ΕLA».
Αυτό ισοδυναμεί με ασφυξία για τις δύο μεγάλες τράπεζες οι οποίες θα βρίσκονται de facto σε καθεστώς χρεοκοπίας και θα πρέπει να εκκαθαριστούν.
Την ίδια στιγμή από τις Βρυξέλλες η Κομισιόν ανεβάζει στροφές στη ρητορική της, με τον αντιπρόεδρο Μάρος Σέφκοβιτς να δηλώνει για πρώτη φορά κατηγορηματικά ότι «η μόνη εναλλακτική, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο, είναι η χρεοκοπία».
Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με αγωνία τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη να παρουσιάσει ένα λεγόμενο σχέδιο Β – κάτι που μέχρι στιγμής πέφτει στο κενό.
Κύκλοι της Κομισιόν χαρακτηρίζουν ρατσιστικό τον προτεινόμενο διαχωρισμό των καταθέσεων σε «κυπριακές και ξένες» και γνωματεύουν ότι το κούρεμα των καταθέσεων μόνο των Κυπρίων αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο και θα εκπέσει στα δικαστήρια.
Διαμηνύουν μάλιστα με κάθε τρόπο προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη πως θα πρέπει να ξεχάσει το οικονομικό μοντέλο «χρηματοπιστωτικό κέντρο» και να αρχίσει τον μετασχηματισμό της κυπριακής οικονομίας – κάτι που αποτελεί απαράβατο όρο του μνημονίου.




