ΤΟ «ΤΡΙΤΟ
ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ»…

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, 2018

Επιστράτευση πρόθυμων εκχωρητών για τη Μακεδονία, τη μεγάλη μας Πατρίδα.

 

Την πανάκριβη 3η αξιολόγηση
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
4 εκατομμύρια πολίτες

 

ΚΑΙ «ΟΙ ΖΟΥΡΛΑΔΕΣ», ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ(!!!)

 

Η επέλαση των αποτυχημένων συνεχίζεται.

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ.

«Κορώνες δωματίου», η αντιπολίτευση.

 

Πρώτη γραμμή, οι ολοπρόθυμοι εκχωρητές υπηρεσιών.

Ο πασίγνωστος, βλαμένος όχλος της εύκολης τακτοποίησης.

 

Οι διάφοροι σαχλομπουτάρηδες, ζουράρηδες ή αλλιώς ψευτοσυριζόπληκτοι…

Που παιδιαρίζουν με υπερήλικο σκουλαρίκι στο αυτί.

Που το παίζουν (τρομάρα τους) και υπουργοί Εξωτερικών(!!!)

 

Είναι όλοι αυτοί, που για ίδιον όφελος λεηλατούν ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ…

Αυτοί, που δεν αισθάνονται κόμπο τύψης για τη Μακεδονία, τη μεγάλη μας Πατρίδα.

Όπως, και για το Αιγαίο…

 

Είναι αυτοί, που αβαντάρουν τους υπό καθοδήγηση Σκοπιανούς να αρπάξουν την ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΗ υπογραφή νομιμότητας που έχει μόνο η Αθήνα.

 

Θα είναι τεράστια η νίκη τους. Αν υψωθεί η σκοπιανή ψευτοελλάδα μεσοτοιχία με την Ελλάδα.

 

Είναι αυτοί, οι θρασύτατοι που θέλουν όλες τις εξουσίες.

Όλους, τους συνταγματικούς θεσμούς.

Που σημαίνει, κατάργηση του Συντάγματος.

 

Είναι αυτό, το τσούρμο που υποφέρει από φιλότιμο. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Που τολμάει, ακόμα και σήμερα, να μιλάει για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια.

 

Ποιοι το λένε;

Αυτοί, που έχουν υπογράψει 99ετία σκλαβιάς στους δανειστές.

 

Είναι αυτοί, που ξεδιάντροπα κλείνουν και πάλι, άρον-άρον, το 3ο ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ. Την τρίτη αξιολόγηση βαρύτατου λογαριασμού για 4 εκατομμύρια φορολογούμενους.

 

Είναι αυτοί, οι ίδιοι που σηκώνουν νέο «επιτάφιο» με τα 70 προαπαιτούμενα. Που διατάσσουν κατασχέσεις. Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ακόμη και της πρώτης κατοικίας για χρέη προς εφορία και ταμεία.

 

Αυτή τη φορά η βαριά προπαγάνδα που επιστρατεύουν (άκουσον-άκουσον και για γενναιόδωρες αγορές) δεν θα αφοπλίσει την οξύτητα του θυμού ενός εξοντωμένου λαού.

 

Γιατί το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο που φέρνουν αποστραγγίζει ό,τι υπόλοιπο έχουν οι πολίτες.

Που τελικά, θα υπερψηφίσουν ΠΑΛΙ κλαίγοντας οι πληγωμένοι και κατουρημένοι (Κυρίτσης) ετοιμοπαράδοτοι βουλευτές του μορφώματος.

 

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, θα απαγορεύει την προκήρυξη απεργιών χωρίς τη συμμετοχή τουλάχιστον του 50%+1 των μελών των σωματείων και θα προβλέπει μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες από το 2019 αντί του 2020, αν το ζητήσει τον Μάιο το ΔΝΤ.

 

Στις διατάξεις του ν/σ θα περιλαμβάνεται και το θέμα της κατάργησης ή μείωσης των κοινωνικών επιδομάτων από μερίδα δικαιούχων, κυρίως τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

 

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν βάλει  στόχο την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και το πολυνομοσχέδιο ετοιμάζεται να κατατεθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με στόχο να έχει ψηφιστεί έως τις 16 του μήνα.

 

Στις 11 Ιανουαρίου το EuroWorking Group (EWG) αναμένεται να αποτιμήσει την κατάσταση στο μέτωπο των δεκάδων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης που εκκρεμούν από τα 113 συνολικά που προβλέπει η συμφωνία του Δεκεμβρίου.

 

Με την πορεία εκτέλεσης των προαπαιτουμένων θα ασχοληθούν στην πρεμιέρα των νέων καθηκόντων τους οι Μάριο Σεντένο και Χανς Φλάιμπριφ που διαδέχονται ως επικεφαλής τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Τόμας Βίζερ στο Eurogroup και στο EWG αντίστοιχα.

 

Στο ίδιο νομοσχέδιο αναμένεται η κυβέρνηση να περιλάβει και διάταξη που θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι εταιρειών που οδηγούνται σε πτώχευση να έχουν πλέον προτεραιότητα στη λίστα πιστωτών έναντι τόσο του Δημοσίου όσο και των τραπεζών.

 

Αναλυτικά από τα 70 προαπαιτούμενα που θα καλύπτει το νομοσχέδιο, τα πιο πολυσυζητημένα θεωρούνται τα εξής:

 

■ Η νομική διάταξη που θα επιτρέπει τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο εξής, οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία.

 

■ Η πολυσυζητημένη ρύθμιση βάσει της οποίας θα γίνει πιο δύσκολη η προκήρυξη των απεργιών εφόσον για τη λήψη απόφασης θα απαιτείται πλέον η συμμετοχή του 50%+1 των ταμειακώς ενήμερων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

■ Οι περικοπές ή το συνολικό κόψιμο των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα ορισμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων. Η μείωση θα ισχύει ήδη από την Πρωτοχρονιά και θα έρθει ως αποτέλεσμα της θέσπισης νέων, αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων. Η εφαρμογή των νέων κριτηρίων εκτιμάται ότι θα αφήσει εκτός 80.000 οικογένειες.

 

Παράλληλα οι υπολογισμοί των ειδικών κάνουν λόγο για απώλειες και για τα μεσαία νοικοκυριά. Για παράδειγμα, μια οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ δικαιούται με βάση το προηγούμενο καθεστώς μηνιαίο επίδομα 165 ευρώ, το οποίο με βάση τις νέες διατάξεις θα είναι μειωμένο κατά 33% στα 112 ευρώ.