ΕΦΤΑΣΕ 1ος Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ…

Δευτέρα, 23 Αυγούστου, 2021

Μαζί με τους αρχαίους Μακεδόνες
στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν
που ζούσαν από τότε οι δύο φυλές
– Σκοπιανοί δεν υπήρχαν…

 

Τι λέει ο πρώην Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας;
Ότι “ο Ζάεφ δέχεται Αφγανούς
επειδή οι Αρχαίοι Μακεδόνες
με τον Μέγα Αλέξανδρο
έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο Αφγανιστάν!!!”.

 

Χλεύασε τα Σκόπια και τον παντός καιρού πρωθυπουργό του…

 

Στην κόψη ρήξης παραμένουν οι σχέσεις τους
μετά το βουλγαρικό βέτο στην Ευρώπη
να παγώσει
τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τους Σλάβους…

 

Είναι φυσικό – λέει ο Βούλγαρος – ο υπό πίεση Ζάεφ να δέχεται Αφγανούς και προσθέτει: «Άλλωστε, κατά την εποχή του Γκρουέφσκι έγινε κατανοητό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν»  συνεχίζοντας στο ίδιο καυστικό πνεύμα:

«Παραχωρήσατε ακόμη και γη σε πακιστανικό δήμαρχο χωριού κοντά στη λίμνη της Αχρίδας. Τον ανακοινώσατε ως Βασιλιά Γκαζανφάρ κ.λπ. ως …άμεσος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως είναι γνωστό, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το Αφγανιστάν και έφτασε στο Πακιστάν. Είναι απολύτως φυσιολογικό ο κ. Ζάεφ να αποδέχεται αυτούς τους πρώην αρχαίους Μακεδόνες στην πατρίδα τους», δήλωσε.

 

Ο Καρακατσάνοφ επεσήμανε πως με τη κίνηση αυτή, τα Σκόπια επιδιώκουν να «γίνουν αρεστά με την κίνηση αυτή τους στους Αμερικανούς», παραλληλίζοντάς με την ενέργεια του πρώην προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ : «να δώσει 150.000 Σλαβομακεδονικές υπηκοότητες σε Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο να κερδίσει στις εκλογές». Ο ίδιος εκτίμησε ωστόσο, πως οι προγραμματισμένοι 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που αναμένεται να φτάσουν στα Σκόπια στο μέλλον θα μπορούσαν να φτάσουν τους 45.000.

 

«Εάν έρθουν 450 Αφγανοί στα Σκόπια, στη συνέχεια σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς θα μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Όταν λέω οικογένειες, δεν εννοώ μόνο γυναίκες και παιδιά, αλλά και συγγενείς και γιαγιάδες και ξαδέρφια. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αυξηθούν από 450 σε 45.000. Δεν ξέρω αν τα Σκόπια το χρειάζεται αυτό. Δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό. Να υπερασπιστείτε τη χώρα σας ή να την πουλήστε για να ευχαριστήσετε κάποιον στις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον. Ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η Ουάσιγκτον θα λύσουν τα προβλήματα στα Σκόπια. Όπως θυμάστε, δεν έλυσαν τα προβλήματα το 2001 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τους Αλβανούς» κατέληξε.

 

O Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ είναι επικεφαλής του βουλγαρικού ακροδεξιού – εθνικιστικού κόμματος BMPO. Από το 2017 έως τις αρχές του 2021 συνεργάστηκε με το κόμμα του Μπόϊκο Μπορίσοφ, εξασφαλίζοντάς κυβερνητική πλειοψηφία. Ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας. Στις τελευταίες επαναλαμβανόμενες εκλογές (Απρίλιος, Ιούλιος) στη Βουλγαρία, το BMPO δεν κατάφερε να περάσει το εκλογικό όριο και έμεινε εκτός βουλής.