Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ
ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (!!!)

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

 

Τα εκδικητικά βλήματα κυρώσεων,
που εκτοξεύτηκαν…
συνέτριψαν αυλάρχη και αυλαρχείο
και τους κροίσους ολιγάρχες…
Που τώρα, ζητούν δανεικά
και πέφτουν σε κατάκλειστες πόρτες!..

 

Παλάτι των 224 εκ. ευρώ
αγόρασε ο Πούτιν
που λέγεται ότι είναι
διπλάσιο από το Μπάκιγχαμ

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
που δολοφονήθηκε
πρόλαβε και τον ξεσκέπασε
ότι κατέχει 4 γιοτ, 43 αεροσκάφη, 7 χιλ ΙΧ,
15 ελικόπτερα και ένα τζετ ιλιούσιν

 

Το οπλοστάδιο θηριωδιών πληροφοριών
η Δύση τις είχε, ανά πάσα στιγμή
από τις μυστικές υπηρεσίες Ουάσινγκτον, Παρίσι, Βρυξέλλες και Λονδίνο.
Προσωπικές και κρατικές
με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ
τεράστιων σκανδάλων…

 

Βαθύπλουτος σοσιαλιστής,
ο Ρώσος πρόεδρος…

Νεόπλουτος ισλαμιστής,
ο Τούρκος αγάς…

Έχουν ξεπεράσει ή ισοφαρίσει το πολυθρήλητο κεφάλαιο της Δύσης.
Τους γνωστούς μεγιστάνες του αχόρταγου νεοφιλελευθερισμού.
Όπως χρόνια τους κατήγγειλαν αυτοί…

 

Σήμερα, ρωσική εφημερίδα (έκπληξη προς το παρόν που δεν την έκλεισαν)
γράφει ότι ανήκει στον Πούτιν ένα τεράστιο παλάτι
– διπλάσιο σε εμβαδόν σε σύγκριση με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ –
που ξεφύτρωσε στα περίχωρα της Μόσχας
και το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης προστατεύεται με ορκισμένη μυστικότητα.

 

Αν αληθεύουν τα όσα γράφει η ρωσική εφημερίδα,
που ως συνήθως θα πέσει λουκέτο και φυλακή…
Τότε, οι Κροίσοι της Δύσης θα υποσκελιστούν από τους “καπιταλιστές” της Ανατολής.
Πούτιν και Ερντογάν…

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sobesednik το εντυπωσιακό οικοδόμημα των 11.500 τ.μ. εκτιμώμενης αξίας 224 εκατ. ευρώ σε μια περιφραγμένη με ψηλούς τοίχους έκταση 60 στρεμμάτων μαγνητίζει τα βλέμματα στο «χωριό των δισεκατομμυριούχων» κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς διαθέτει μεταξύ άλλων ένα ελικοδρόμιο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, κήπους, λίμνη και δάσος.

 

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έχει, σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή Μπιλ Μπράουντερ, μια περιουσία 200 δισ. δολαρίων και φέρεται να απολαμβάνει ζωή χαρισάμενη. Αν και ο ίδιος ο Πούτιν επιμένει ότι τα ετήσια εισοδήματα από τον μισθό του κυμαίνονται γύρω στις 111.000 ευρώ οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι έχει συγκεντρώσει αμύθητα πλούτη κι ότι είναι 60 φορές πλουσιότερος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ένας εξ’ αυτών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ, που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, είχε συντάξει μάλιστα έναν φάκελο ισχυριζόμενος ότι ο Πούτιν διαθέτει τέσσερα γιοτ αγκυροβολημένα σε διάφορα λιμάνια στη Ρωσία, 43 αεροσκάφη, 7.000 αυτοκίνητα, 15 ελικόπτερα κι ένα τζετ Ιλιούσιν με επίχρυση τουαλέτα, καθώς και μια συλλογή πανάκριβων ρολογιών, το ακριβότερο των οποίων στοιχίζει περί τις 330.000 ευρώ!

 

Το νέο «παλάτι» του Πούτιν.

Το παλάτι που φέρεται να πρόσθεσε στη συλλογή ακινήτων του ο Πούτιν ανήκε κατά την ανέγερσή του στην εταιρεία Property V με την Sobesednik να υποστηρίζει ότι το “V” παραπέμπει στο όνομα του Ρώσου Προέδρου. Αν και δεν παρουσιάζει αποδείξεις, το ρεπορτάζ συμπεραίνει ότι το κτήμα με την πολυτελή έπαυλη πρέπει να ανήκει σε πολύ σημαίνον πρόσωπο με τις υψηλότερες διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο. Επισήμως το παλάτι ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία, μια «κάλυψη», σύμφωνα με την εφημερίδα, που χρησιμοποιούν «οι ιδιοκτήτες παλατιών και πανάκριβων ρετιρέ που συνδέονται με την ηγεσία της χώρας». Εξ’ ου και συμπεραίνει ότι το εντυπωσιακό ακίνητο είτε ανήκει στον Πούτιν ή σε κάποιο άτομο του στενού του περιβάλλοντος.

 

Αλλά και οι «κρυφές ερωμένες» του Πούτιν φέρονται να έχουν συγκεντρώσει μεγάλη περιουσία. Η πρώην καθαρίστρια Σβετλάνα Κριβονόγκις, με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να απέκτησε και μια εξώγαμη κόρη, όπως υποστήριξε πρόσφατα η ρωσική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Proekt, είναι τώρα εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτρια ενός νάιτ κλαμπ φημισμένου για τα ερωτικά του σόου. Ενώ η «γυμνάστρια ερωμένη» του Αλίνα Καμπάεβα, που έχει να εμφανιστεί δημοσίως από το 2018, όταν φερόταν να είναι δύο μηνών έγκυος στα δίδυμα του Πούτιν], αμοίβεται πλουσιοπάροχα με ετήσιες απολαβές κάπου 8,8 εκατ. ευρώ ως πρόεδρος φιλοκυβερνητικού ομίλου ΜΜΕ.